Новата Honda Civic с 18% по-достъпна през лятото

  • 19.07.2019 9:11 /
  • 1696 /
  • 0
Новата Honda Civic с 18% по-достъпна през лятото

Бултрако предлага специални летни отстъпки за новите японски автомобили

Оторозираният представител на Хонда за България – Бултрако, обяви специално намаление с до 18% за нови автомобили от моделът Сивик. Характерно спортно елегентният модел на Хонда, славещ се високо качество на изработка и прецизност, е с вградени нови системи за активна безопасност Honda Sensing.

Журналисти от различни медии тестваха предоставения от Бултрако – модел на Honda Civic и споделяме техните впечатления:

При направения от нас тест на новото поколение Хонда Сивик, силно впечатление предизвикаха системите за активна безопасност, които са базирани на сензорни технологии, 9 степенната автоматична трансмисия, която се управлява посредством бутони, доброто разпределение на пространството в автомобила, удобните седалки и големия и удобен багажник. Разбира се не може да пропуснем и традиционно спортния вид на този модел.

Със своите компютърно зададени функции, до голяма степен, системите за сигурност в новата Хонда Сивик ни оказаха и добър обучителен ефект – ние разбрахме, че за да не вибрира воланът при преминаване от едно платно в друго, при голяма скорост, трябва да използваме лостчето за мигачите. Тази система е въведена с цел да да събужда задрямващ или разсеял се на пътя шофьор. Разбирахме, кога не спазваме достатъчна дистанция – посредством системата Honda Forward Collision Warning или пък какви са ограничителните знаци на пътя посредством Traffic Sign Recognition System. Много полезна се оказа и системата за известяване на автомобил във сляпа точка Blind Spot Information.

Черната решетка е допълнена с оригинална лайсна, която образува вежди над удължените фарове

Тестваният от нас автомобил Honda е последно поколение Civic

с усъвършенстван дизелов агрегат 1.6 i-DTEC с максимална мощност 120 к.с. при 4000 об/мин и максимален въртящ момент от 300 Нм при 2000 об/мин.

Двигателят се стартира и се гаси със Старт/стоп бутон, а режимите на движение D/S, P, R и N се включват чрез бутони на централния тунел. Това е доста необичайно, но практично решение, тъй като няма как да объркате посоката или режимите на предавките.

Хонда Civic се предлага в два варианта на купето - седан с 4 врати и хечбек с 5 врати.

Ефективният 1,6-литров двигател i-DTEC и 9-степенната скоростна кутия осигуряват конкурентно съотношение между мощност и разход на гориво средно от 4,1 л/100 км. При постоянно ползване на климатика, със скорост 120 км/ч на магистралата, консумацията е 4,8 л/100 км. При скорост 140 км.ч. на магистрала разходът на гориво е до 6.5 л. 100 км.

При спокойно шофиране на междуселищен път, разходът на гориво пада до 3,9 л/100 км, а в града не превишаваше 5 л/100 км. Икономичният 1,6-литров турбодизелов двигател i-DTEC постига впечатляващо ускорение както при спринта от място, така и при изпреварване. С използването на отделните предавки, 9-степенната трансмисия превключва леко и незабележимо. Ниското предавателно число на първа предавка осигурява гладко и плътно ускорение, а високото предавателно число при горните степени осигурява ниски обороти на двигателя по време на пътуване, което намалява разхода на гориво и шума.

Отзад има два спойлера – в края на покрива и в основата на стъклото, свързващ тесните С-образни светлини

Автомобилът с 1,6-литровия турбодизелов мотор i-DTEC и 9-степенния автоматик предлага както динамично шофиране, така и ефективност, с впечатляващо сред моделите от същия

клас съотношение между мощност и потребление.

Новият 1,6-литров двигател наHonda разполага с ковани стоманени бутала за намаляване на загубите на охлаждане и нивото на триене между буталата и цилиндрите. Така се постига плавно движение на буталото и се удължават характеристиките на износване на двигателя.

Ревизираният турбокомпресор има високоефективен дизайн с променлива геометрия.

Неговата работа се контролира от електрониката на автомобила, като се намалява турбо дупката и се осигурява оптимална комбинация от мощност при нисък до среден и висок оборотен диапазон. Енергийната загуба от системата е по-ниска, отколкото в предишния турбодизелов двигател.

Новият 1,6-литров агрегат на Honda е един от първите двигатели, които ще бъдат официално изпитани чрез емисиите при реално шофиране,

за да се потвърдят нивата на NOx и емисиите на твърди частици. Дизеловият двигател има нова система за конвертиране на NOx с по-висока плътност на обработка, която позволява по-бързо преобразуване и намаляване на емисиите. Филтърът за частици, с тънко сребърно покритие допълнително подобрява ефективността на изгарянето им, като удължава живота на изпускателната тръба, поради по-малката топлина във филтъра.

Хечбекът Civic с 5 врати се произвежда в завода на Honda във Великобритания.

Новият Civic 1.6 i-DTEC Automatic се предлага и в двата варианта – с 4 и 5 врати и вече може да се поръчва при дилърите на Honda у нас. Цената започва от 53 890 лева в богатото ниво на оборудване Elegance, което включва системата за безопасност Honda Sensing и всички най-необходими удобства за комфортно семейно пътуване.

Воланът е малък и много удобен за управление, а в централната конзола е вграден 7- инчов сензорен екран. Режимите P, R, N и D/S на новата 9-степенна автоматична трансмисия се включват с бутони на централния тунел

Автомобилът прави впечатление със своята стабилност и отзивчивост при необходимост от динамична маневра, както и с комфорт при дълго пътуване и голямото си багажно пространство. Спокойно 4 членно семейство или група приятели биха могли да пътуват приятно и да не се притесняват дали ще съберат багажа си.

Технически характеристики:

Honda Civic 1.6 i-DTEC 9AT Elegance

♦ 1,6-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател

♦ 9-степенна автоматична скоростна кутия

♦ 120 к.с. максимална мощност при 4000 об/мин

♦ 300 Нм максимален въртящ момент при 2000 об/мин

♦ 11,0 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

♦ 200 км/ч максимална скорост

♦ 4,1 л/100 км среден разход на дизел

♦ 108 г/км емисии на СО2

♦ 53 890 лева цена на тествания автомобил

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ