Нова напаст: Тийнейджъри чупят стъклата на колите за лайкове в ТикТок ВИДЕО

  • 09.08.2021 8:23 /
  • 2340 /
  • 4
Нова напаст: Тийнейджъри чупят стъклата на колите за лайкове в ТикТок ВИДЕО

В социалните мрежи притеснени собственици на коли предупреждават за нова напаст: тийнейджъри чупят стъклата на чужди автомобили заради харесвания в ТикТок. При това с тях човек е невъзможно да се справи, те се връщат само няколко минути, след като са прогонени далеч от автомобила. "Модата" е придобила популярност в рския град Новосибирск. 

Ако до сега тийнейджърите отвиваха капачките на вентилите на гумите, то сега е скачат по колите, чупят стъклата и заснемат целия процес на видео. 

Подобни случаи са регистрирани и в Москва. При това, дори собственикът на колата да види от прозореца на дома си вандалите, той не бърза да излиза и да раздава правосъдие, за да не бъде впоследствие обвинен в неадекватни действия спрямо деца. 

Най-често хулиганите нямат навършени 18 години, смятайки, че ще се разминат с наказанията, предвидени в закона, защото са непълнолетни. Те обаче грешат, предупреждават юристите. Ако тийнейджърът още няма 16 години, той може да бъде заведен на отчет в педагогическата стая (орган занимаващ се с трудните младежи), като родителите ще трябва да възстановят щетите.

Собствениците на коли, които имат каско, ще бъдат компенсирани от застрахователната компания. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Хуй
    09.08.2021 11:22
    Всяка страшна простотия идва право от русия !??
  • Някой
    09.08.2021 13:09
    Фейсбоклука, инстаграма и този ТикТок от Русия ли идват??? A ве, Бай Хуй?
  • Maliii
    09.08.2021 13:14
    Скапани малки пияни и дрогирани блядки решението р от прозореца с двуцевкатапо един в главите прости и на място като отстреляш малко марша тя ще изчезне
  • Maliii
    09.08.2021 13:15
    Скапани малки пияни и дрогирани блядки решението е от прозореца с двуцевката по един в главите прости и ги оставяш на място като отстреляш малко мърша тя ще изчезне от само себе си