Нов Chevrolet Corvette бе разбит само ден след покупката ВИДЕО

  • 10.04.2020 9:20 /
  • 3909 /
  • 0
Нов Chevrolet Corvette бе разбит само ден след покупката ВИДЕО

Нова средномоторна суперкола Chevrolet Corvette C8 с пакет Z51 Performance е претърпяла катастрофа на следващия ден след като собственикът взел колата от дилъра. Виновникът за произшествието бил другият  шофьор, който освен липсата на застраховка за автомобила, се намирал в нетрезво състояние.

Собственикът на новия Corvette не успял да избегне сблъсъка с Hyundai Accent, който внезапно се появил на пътя.

Какво ще се случи с кола, която е между два камиона по време на катастрофа ВИДЕО

Инцидентът се разминал без жертви, но се наложило да поставят няколко шева на водача на Корвета, а пътникът му получил няколко средни счупвания. Виновникът за произшествието, според полицията, все още е в болницата.

Съдейки по снимките, публикувани във Фейсбук от собственика на Corvette, ударът бил толкова силен, че цялата дясна страна на черния седан едва ли подлежи на ремонт, докато Chevrolet е получил сериозни повреди по бронята и капака.

ВИДЕО 18+ от салона на автобус е запечатало момента на страшна катастрофа

Друг проблем за шофьора на суперколата е, че заради кризата, причинена от коронавируса, дилърските центрове на Chevrolet са затворени, а General Motors напълно е спрял производството. В тази връзка собственикът няма да може да оправи скоро своя Корвет.

Chevrolet Corvette C8 2020 е оборудван с 6.2-литров V8 двигател с мощност 490 конски сили и осемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. До "стотица" хиперколата със задно задвижване е в състояние да ускори за 2,9 секунди, а максималната му скорост е 312 километра в час. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ