Необичаен инцидент: Батерията на нов електромобил изпадна по време на движение ВИДЕО

  • 09.07.2023 9:50 /
  • 6724 /
  • 1
Необичаен инцидент: Батерията на нов електромобил изпадна по време на движение ВИДЕО

В китайския град Ченду е станал необичайно произшествие. Батерията на електрическия автомобил Geely Cao Cao 60 е паднала в движение. Видеото беше публикувано в Twitter от блогъра ray4tesla.

На видеото се вижда, че цялата батерия на Geely Cao Cao 60 е изпаднала от дъното и се е озовала на асфалта. Естествено, след това електрическият автомобил не е можел да продължи да се движи.

Причината за инцидента най-вероятно е слабо закрепване на батерията, поради необичайната конструкция на електрическия автомобил. Работат е в това, че в Geely Cao Cao 60 батерията е така направена, че да е бързо сваляща се - тя може да бъде сменена на специални станции само за 5 минути.

Така електрическият автомобил не се налага да се зарежда - вместо това се поставя нова батерия. Също така това позволява да се продава автомобила на по-ниска цена без батерия, а устройството да бъде давано на лизинг.

Вижте как полицията унищожи две BMW-та, смазвайки ги с преса ВИДЕО

Суббрандът Cao Cao на Geely е пуснат в Китай само преди три месеца. Под тази марка ще се произвеждат евтини електрически автомобили.

Бюджетният електрически купе-кросоувър Geely Cao Cao 60 струва от 17 400 долара. Той е оборудван с двигател с мощност от 163 конски сили, а запасът от пробег на батерията е 415 км.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • опетков
    09.07.2023 11:05
    Некадърен фотоментаж.