Не е за вярване в какъв дом живее милиардерът Илон Мъск ВИДЕО

  • 25.06.2021 16:50 /
  • 201060 /
  • 5
Не е за вярване в какъв дом живее милиардерът Илон Мъск ВИДЕО

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors, SpaceX и бизнес магнат Илон Мъск може да е противоречив в много отношения, но определено е предвидим в едно - в своята неконвенционалност и способността си да прави това, което иска.

Както знаем, най-богатите хора в света водят екстравагантен живот с всички атрибути на лукса. Всяка прищявка и всяка баснословно скъпа къща са достъпни и за милиардера Илон Мъск, но той е решил да се уедини в скромен и необичаен дом.

Преди известно време Мъск предизвика много шум в мрежата, като обяви плановете си да продаде всичките си жилищни имоти, които при него са в голямо количество. И той наистина го е направил и сега главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX е практически бездомник.

Според един от туитовете му по-рано този месец сега той живее в къща, която струва около 50 000 долара и е собственост н компанията SpaceX.

"Основният ми дом е къща в Бока Чика на стойност около 50 000 долара, която наемам от SpaceX. И домът ми е доста страхотен", пише Мъск. "Единственият дом, който притежавам сега, е къщата за провеждане на събития в района Бей". Очевидно там живеят съпругата на Мъск и синът му.

Boxabl Casita, в която живее Елон Мъск, е сглобяема мобилна къща. Според информацията от Teslarati, Мъск използва евтиния модел на Boxabl Casita.

Илон Мъск разказа за първата си кола след като майка му публикува СНИМКА

Casita (буквално "колиба", "къщичка" от испански) е толкова вълшебна, колкото подсказва името ѝ. Това е дом с размери 6 x 6 м, изработена от бетонни панели, стомана и пяна, която може да бъде транспортирана или теглена (дори с Model X) за монтаж навсякъде.

Уникално ВИДЕО: Вижте как 28-г. Илон Мъск си купува своята първа суперкола

Монтажът, свързването към електрическата и водопроводната мрежа и вътрешните довършителни работи отнемат от един час до един ден в зависимост от желаната от собственика конфигурация - Casita може да бъде създадена за автономно живеене или да бъде свързана към комунални услуги.

Базовата цена на Casita е 50 000 долара. Къщата е проектирана така, че да "издържи цял живот". Стените, подът и покривът са структурно ламинирани панели, които имат изключително висока изолация и издръжливост

Casita е устойчива на урагани и бури, пожароустойчива, устойчива на наводнения и сняг. Поддръжката му е евтина, а със слънчеви панели, резервни батерии и интелигентни технологии може да стане още по-евтина.

Boxabl Casita е достатъчно удобен и гъвкав, за да привлече вниманието на Илон Мъск. А производителят мечтае за бъдеще, в което Casita ще може да се използва дори на Марс. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • диана
    25.06.2021 18:04
    Да, и място за 1 книга няма, може и да не трябват в бъдеще.
  • дидо
    25.06.2021 18:09
    лъжи за наивници
  • боц боц
    26.06.2021 10:15
    същата лъжа като за нашия жан виденов дето продаде житото на българия че имал само едно апартаментче панелка итоя политически труп сега ще го възкресяват да прави партия ма що не то те младите не внаят кой е минаха 24г
  • Big fat emilyano
    26.06.2021 16:28
    И аз искам ръка да живея
  • Тодор
    26.06.2021 20:23
    Когато ти и жена ти сте постоянно друсани, какво значение има какъв е домът?!