Не е истина: Мъж си купи суперкола и я разби след 3 километра СНИМКИ

  • 03.04.2022 11:50 /
  • 18766 /
  • 0
Не е истина: Мъж си купи суперкола и я разби след 3 километра СНИМКИ

Собствениците на суперавтомобили често надценяват уменията си за шофиране: липсата на опит може да се прояви още на първите километри.

Такъв е случаят с британец, който си купува Ferrari 488 GTB. 1 април се оказва лош ден за такава покупка и съдбата му изиграва неприятна шега.

Според полицията на град Дерби, Англия, шофьорът е купил този автомобил в петък сутринта и е успял да измине малко повече от 3 км след закупуването му. Само няколко минути след придобиването на уникалния автомобил се случва инцидент.

За щастие никой друг освен автомобила не е пострадал.

Бронята, фаровете и предният капак на багажника са разбити. Двигателят в този средномоторен автомобил е разположен зад облегалките на седалките, така че задвижването е непокътнато.

Но ремонтът все пак ще бъде много скъп, особено след като не е базовата версия, а модификация е с пакет Carbon - такъв суперавтомобил има много карбонови елементи.

Рядко Порше за 1,2 млн. долара бе разбито при зрелищна катастрофа ВИДЕО

Автомобилът не е бил нов, макар че е доста свеж: това Ferrari 488 GTB от 2017 г. е имало двама собственици през живота си, но километражът му е само 21 565. А състоянието му до вчера е било перфектно.

Възможностите на такъв автомобил изискват специални умения за шофиране. 3,9-литровият V8 двигател туинтурбо има мощност от 669 к.с.и максимална скорост от 330 км/ч. А скорост от 96 км/ч суперколата я достига за 3 секунди.

През 2015 г. моделът е обявен за суперкола на годината от Top Gear. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ