Не е истина! Изхвърлиха в полето колекция от коли Ferrari (СНИМКИ)

  • 16.05.2019 10:20 /
  • 5472 /
  • 1
Не е истина! Изхвърлиха в полето колекция от коли Ferrari (СНИМКИ)

Знаем много истории за изоставени автомобили, но това е може би най-впечатляващата от тях. Уникалната колекция от автомобили Ferrari се оказала не просто забравена, а изхвърлена на открито в полето! За необичайната съдба на колите информира Silodrome.

Тези коли някога са принадлежали на заможен адвокат от САЩ - името му, имената на роднините и мястото на действието не се разкриват (както отбелязва изданието, „поради лични семейни проблеми“). Първоначално адвокатът колекционирал автомобили Chevrolet Corvette, но след това проявява интерес към европейските коли, купувайки няколко Porsche, Lotus и Lamborghini. По-късно той закупил 13 суперколи Ferrari, сред които купе Testarossa, 308 Quattrovalvole, 400i, два 328, поне три 348 и няколко Mondial.

Но, за съжаление, през 2011/2012 г. собственикът бил диагностициран със сериозно заболяване и той премества колите в нает склад за по-добра надеждност (12 Ferrari и два Rolls-Royce са преместени там). След известно време състоянието на мъжа се влошава рязко и той е принуден да пропусне няколко плащания, след което собствениците на склада не намериха по-добро решение от това ... да изкарат колите на полето. След известно време, собственикът възобновил плащането, но никой така и не върнал колите в склада.

В България намериха мистериозен, забравен склад с чисто нови БМВ-та от 90-те години (СНИМКИ/ВИДЕО)

Известно време автомобилите се намирали под открито небе - естествено, през това време състоянието им се е влошило значително. След смъртта на собственика членовете на семейството искали да вземат машините, но поради съдебни спорове не им е било позволено. В крайна сметка Темида признава правото им на притежание, но по това време два автомобила Ferrari и още толкова Rolls-Royce били изчезнали. Въпреки че има вероятности да са изчезнали много преди това, докато са били в склада.

Изумително! Откриха огромна колекция от редки автомобили, захвърлени в склад (СНИМКИ/ВИДЕО)

Всъщност, по-нататъшната история на колите се е развила добре - членовете на семейството се свързали с една от известните фигури в обществото на Ferrari Пол Кокс, който им помогнал да ги продадат в надеждни ръце. Всичките 9 коли били закупени от един от дилърите и сега ги очаква реставрация и последваща продажба. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • reee32
    16.05.2019 11:51
    Късметът може да те избави от мизерията .Само за 40 минути на ден може да умножиш своите вложения със 120 % !https://bit.ly/2vGdh7g