Най-накрая смачкаха автомобила на Путин ВИДЕО

  • 07.07.2020 8:48 /
  • 11142 /
  • 0
Най-накрая смачкаха автомобила на Путин ВИДЕО

В интернет бе разпространено видео от краш тестовете на руския седан Aurus Senat, а именно - челен удар със скорост 64 километра в час. Кадрите с тестовете, проведени в центъра за изпитания ФГУП НАМИ, са включени във филма "Aurus. Руско злато".

Във филма се демонстрира какво се случва с автомобила при челен удар с деформиращо се препядствие с площ 40% със скорост 64 километра в час. 

В салона на седана се намират два манекена - на шофьорската седалка и на предната пътническа седалка. Резултатите от изпитанията не се съобщават, но зад кадър се монетира случващото се: "предният капак се смачка, но манекените са цели". 

Също може да се забележи, че при удара се отварят въздушните възглавници. 

За безопасността на пътниците в Aurus Senat отговарят девет въздушни възглавници: две фронтални, една за коленете на шофьора и шест странични. Пътниците и шофьора са държани още от колани за безопасност с двойно блокиране и двустепенно ограничение на усилията. 

Първите подробности за краш тестовете на седана от проекта "Кортеж" се появиха още през пролетта на 2018 година. Тогава бе съобщено, че изпитанята протичат в режим, максимално приближен до EuroNCAP, въпреки това някои тестове ще бъдат усложнени. 

В частност, имитацията на страничен удар в стълб ще бъде направен в задната част на колата, а не върху предната врата, както се прави от европейската независима организация. 

 В хода на краштестовете е изпитана и надежндостта на хибридната силова установка. За целта седанът е бил разбит в количка с маса от 1.3 тона със скорост 50 километра в час. Тогава е симулиран и челния удар с 40% площ, при което в няколко точки на каросерията на Aurus Senat са се скъсали заваръчните шевове. 

С още две други изпитания - челен удар със 100-процента площ и страничен удар - седанът се е справил отлично. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ