Натъпкан с умни технологии: Ford официално представи новия си Transit (СНИМКИ)

  • 21.09.2018 10:20 /
  • 1431 /
  • 0
Натъпкан с умни технологии: Ford официално представи новия си Transit (СНИМКИ)

На международното автомобилно изложение в Хановер, Форд представи новото поколение на камиона Transit. Новата машина предлага по-добра товароподемност в класа си и максимум интелигентни технологии. Горивната ефективност на модела се е подобрила с 7% в сравнение със своя предшественик.

За първи път за дадения сегмент на Ford Transit е приложена мека хибридна система за задвижване на базата на дизеловия двигател. Линията с двигатели с мощност от 105, 130 и 170 к.с. е попълнена с новия агрегат с 185 к.с. и 415 Nm. Подобрената конструкция на турбокомпресора във всички версии на двигателя осигурява по-голям въртящ момент в по-широк диапазон на скоростта, отколкото преди.

От пролетта на 2020 г., в допълнение към стандартната 6-степенна механична скоростна кутия, за купувачите на Ford Transit ще бъде на разположение като опция и 10-степенна автоматична скоростна кутия с функция за адаптивно програмиране за превключване на скоростите, която е свързана с индивидуалния стил на шофиране и с оптимизация на времето за промяна на предавките.

Комуникационната система Ford PassConnect осигурява оптимизиране на логистиката, което ще помогне на собствениците на автопаркове да намалят експлоатационните разходи. Системата за ефективно шофиране Efficient Drive Mode също повишава ефективността на работата. С нея водачът ще получава съвети, които ще помогнат за пестене на гориво.

Новият Ford Transit ще се появи при европейските дилъри в средата на следващата година. /auto.blitz.bg

 

 

 


 

КОМЕНТИРАЙ