Намериха мистериозен склад с чисто нови джипове Ford Excursion (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 20.03.2020 8:50 /
  • 91414 /
  • 7
Намериха мистериозен склад с чисто нови джипове Ford Excursion (СНИМКИ/ВИДЕО)

Партида от десет нови Ford Excursion е открита в склад в Обединените арабски емирства. Пълноразмерните рамкови всъдеходи Ford са престояли неподвижни поне 15 години, тъй като производството на модела беше прекратено през 2005 г.

Очевидецът, който съобщава за необичайната колекция Excursion, не е могъл да разбере подробности за собственика на всъдеходите и причините, поради които автомобилите остават на едно място без движение в продължение на 15 години.

Неизвестен ценител на американските автомобили си е поръчал четири бели, четири черни и два пясъчни Excursion. Под капака на осем от машините се намира 6,8-литров бензинов атмосферен V10 двигател с мощност от 310 к.с., а два от тях имат дизелов V8 6,0 Power Stroke агрегат с мощност 325 конски сили.

За шест години производство на Excursion, Ford никога не еэпродавал официално модела в Азия, така че собственикът на всъдеходите е трябвало да докара автомобилите от чужбина. През 2005 г. цената на Ford Excursion варира от 40 до 50 хиляди долара, така че преди 15 години колекционерът е трябвало да похарчи за автомобилите около половин милион долара.

Подарък от съдбата! Внук отвори изоставения гараж на дядо си, а вътре го чакаше истинско съкровище (СНИМКИ)

Интересното е, че въпреки любовта към лукса и персонализацията сред купувачите от Дубай, неизвестният собственик на партидата Excursion е предпочел обичайните модификации без какъвто и да е тунинг. Този подход ще даде възможност да се спечели от препродажба на всъдеходите, ако собственикът реши да се раздели с колекцията.

Съдейки по цените на поддържаните Excursion на пазара в САЩ дизеловите автомобили се оценяват на 40 хиляди долара. Машините с нулев пробег са още по-скъпи.

Откриха цяло поле със захвърлени съветски коли ВАЗ СНИМКИ

Липсата на пробег не е синоним на идеалното състояние на автомобила, ако не е преминал през процедурата за консервация, защото от 15 години горивната система на SUV-тата вероятно е излязла от строя, гумените маркучи и уплътненията също се нуждаят от смяна.

Малко вероятно е обаче собственикът на тези чисто нови Ford Excursion да се нуждае от пари, което означава, че автомобилите могат да стоят без движение още години. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • euromebel
    20.03.2020 10:52
    мебели по поръчка https://euromebel.com/
  • euromebel
    20.03.2020 10:53
    мебели по поръчка https://euromebel.com/
  • http://coronavirus.eti.pw
    20.03.2020 12:51
    http://coronavirus.eti.pw
  • СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
    20.03.2020 20:09
    КОЛА, КОЯТО НЕ СЕ КАРА ШЕСТ МЕСЕЦА - ЕБИ ГЯ ! -------------- ИМА ПРОБЛЕМИ, КАКТО МИ ОБЯСНИХА, ЧЕ МОЕТО СУЗУКИ Е СТОЯЛО 2 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА И ВСИЧКО СЕ Е ПРОМЕНИЛО - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
  • draivermen
    21.03.2020 19:54
    тия големи каруци маже да ги дари на другаря ТРЬМП тепьрва да ги ползва като линеики или катафалки както доиде срещу вируса....
  • Shrek
    22.03.2020 6:47
    Какво толкова чудно има? Арапите ги купуват за да организират сафари в пустинята за туристи.
  • Ама моля Ви се
    22.03.2020 8:56
    Сигурно е на ментето Тадаръков!