Най-популярният и култов джип на Ford излиза на европейския пазар ВИДЕО

  • 17.12.2022 9:50 /
  • 5315 /
  • 2
Най-популярният и култов джип на Ford излиза на европейския пазар ВИДЕО

Новият Ford Bronco идва в Европа. Знаменитият рамен всъдеход идва на Стария континент още през пролетта, съобщава Automotive news Europe.

От дълго време Ford планира да въведе Bronco на европейския пазар. Популярността на джипа в САЩ затруднява бързото стартиране на продажбите: култовият автомобил събира повече от 200 000 поръчки и заводът просто не може да се справи с огромното търсене.

Според информация на Automotive news Europe, Ford Bronco 2023 ще се предлага в Германия за около 60 000 евро. С други думи, той ще бъде значително по-скъп, отколкото в САЩ, където цената му започва от 32 300 долара. Основните конкуренти ще бъдат Jeep Wrangler, Land Rover Defender и Ineos Grenadier.

Известно е обаче, че в Европа ще бъдат доставени само версиите с богато оборудване. Базовата версия ще получи 12-инчов сензорен екран, аудиосистема Bang&Olufsen и офроуд круиз контрол Trail Control.

Новият Ford Bronco бе тестван на много трудно офроуд трасе ВИДЕО

Новият Ford Bronco ще се предлага само с пет врати - версията с три врати няма да пристигне в Европа. Първоначално автомобилът ще се предлага с 2,3-литровия турбо четирицилиндров двигател с 300 к.с. и с 2,7-литровия V6 с 330 к.с., но Ford Bronco Raptor с 424 к.с. все още е под въпрос.

Сравниха всъдеходите Ford Bronco и Jeep Wrangler в яростна драг битка ВИДЕО

Bronco няма да е единственият Ford американско производство, който скоро ще се появи в Европа. След него ще последват новите Ford Mustang и Explorer. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Фори
    18.12.2022 6:08
    Много е грозен тоя Форд бре за хора които не разбират е само
  • ПРИШЪЛЕЦ
    23.12.2022 13:20
    Поредният БРОНКО САНДЪК