Най-евтиният електромобил в Европа вече има по-мощна версия СНИМКИ

  • 15.01.2023 12:50 /
  • 15296 /
  • 0
Най-евтиният електромобил в Европа вече има по-мощна версия СНИМКИ

Гамата на Dacia Spring 2023 е обновена с новата версия Extreme Electric 65. Най-достъпният електрически автомобил е получил нов двигател. Това съобщава официалният уебсайт на Dacia.

Цифровият индекс в името показва мощността на електродвигателя - тя е 65 к.с. Базовият вариант с 44 к.с. беше критикуван за слаба динамика, но остава в продажба.

Батерията на Dacia Spring остава непроменена - 27,4 кВт∙ч. Пробегът на версията с 65 к.с. е леко намален до 220 км след зареждане.

Освен това версията Extreme Electric 65 се отличава със специални цветове на каросерията и декор в меден цвят. Пакетът се допълва от 7-инчов сензорен екран, камера за обратно виждане и навигация.

Новата Dacia Spring Extreme Electric 65 е малко по-скъпа от базовата версия и струва 22 300 евро. Въпреки това това все още е най-евтиният електрически автомобил в Европа. Доставките ще започнат през лятото.

Електрическият автомобил Dacia Spring скоро ще претърпи по-задълбочена модернизация. Кросоувърът ще промени външния си вид, ще получи подобрен интериор и версия с батерия с по-голям капацитет от 30 кВт∙ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ