Мистериозна СНИМКА на нова Лада на конвейера взриви мрежата

  • 04.07.2022 8:52 /
  • 24195 /
  • 2
Мистериозна СНИМКА на нова Лада на конвейера взриви мрежата

Ако се загледате в размития силует на заден план, то може да се види със сигурност модел, която до скоро влизаше в производствените планове на АВТОВАЗ. Наистина ли моделът ще бъде произвеждан?

Предизвикваща редица въпроси снимка се появи в социалните мрежи. На нея е изобразена работничка от производството на АВТОВАЗ - предприятието редовно разпространява снимки на свои добри служители, и този път е така: първоначално снимката е публикувана от партньора на АВТОВАЗ Viber-канала "На завода". 

Но особения интерес на потребителите не е предизвикан от основния обект на фотоса, а това, което се намира на втори план. 

На него без съмнение се забелязва каросерията на седана Dacia Logan трето поколение, построен на новата платформа на Renault CMF-B.

Както е известно, до февруарските събития този седан с името Renault Logan бе планирано да започне да се произвежда в АВТОВАЗ през 2022 година.  

След това платформата трябваше да послужи за основа на цяла нова моделна гама на Lada: през 2023 година бе планирана новата Lada B-клас, а за 2024-та — новата Нива; през 2025 година пък платформата трябваше да смени Веста. 

Очевидно е, че много от тези планове или са замразени или са изцяло отменени. 

След изтеглянето на Renault от АВТОВАЗ обаче правата за производство на моделите на френските платформи са останали. Какви са тези платформи, официално не се уточнява, но на първо място става дума за архитектурата B0, тоест сегашните Logan, Sandero и Duster, чието производство може да бъде пренесено от бившия завод "Рено Русия". Но някои факти показват, че не всичките работи и по новата платформа CMF-B са категорично прекратени.  

Например, през април бяха публикувани неофициални данни за това, че подготовката за производството на новия Logan в АВТОВАЗ продължава, а през май се появи информация, че въпросният Логан ще бъде сглобяван в Толиати с марката Лада. 

Затова новата снимка с каросерия на Logan на заден план може да се окаже не просто случайност, а намек за това, как ще изглеждат моделите на Лада в близко бъдеще. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Митака
    04.07.2022 20:20
    Нов бардак със стари курви не се прави !
  • Зазик
    05.07.2022 7:18
    Това е Алла Пугачова, реклама на Лада.