Mercedes-Benz регистрира нов O-Class

  • 12.02.2019 9:30 /
  • 18320 /
  • 0
Mercedes-Benz регистрира нов O-Class

Съвсем скоро в моделната гама на Mercedes-Benz ще се появят автомобили O-Class. Според съобщение на AutoGuide.com такова обозначение за нов модел е регистрирано на 4 февруари в Европейското бюро за интелектуална собственост.

Подадената заявка гласи, че към O-Class ще се отнасят следните модификации: O 120, O 140, O 180 и O 200. Както предполагат автомобилни експерти най-вероятно концернът Daimler е регистрирал новата буква за обозначаване на търговски автомобили.

Mercedes-Benz E 220d - лукс, комфорт и пестеливост (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те аргументират хипотезата си с практиката буквата "O" да се включва в различните модели автобуси на Mercedes-Benz. Така например, новият модел Mercedes-Benz Citaro е известен и под кодовото обозначение O530.

Според други версии патентованият индекс е предназначен за ново поколение LCV, кросоувър или дори концептуална кола. Процедурата по регистрацията на названията допуска всичките тези варианти.  

Mercedes A-Class демонстрира във ВИДЕО уникалните си възможности за гласово управление  

Напомняме, че още в началото на годината концернът Daimler регистрира в патентното ведомство на САЩ три нови индекса: GLS 600, GLS 680 и S 680. По неподтвердена информация, под тези обозначения може да дебютира серийна версия концептуалния автомобил Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Mercedes-Benz показа обществения транспорт на бъдещето (СНИМКИ/ВИДЕО)

Трябва да се уточни, че при всички гореспоменати случаи няма никакви гаранции, че автомобилите с новите обозначения ще станат серийни. Не е изключено немският концерн да си запазва тези наименования за неопределено бъдеще без да има някакви конкретни планове./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ