Mercedes-Benz EQS: По-тих и по-просторен от S-класа СНИМКИ

  • 08.03.2020 10:50 /
  • 25221 /
  • 0
Mercedes-Benz EQS: По-тих и по-просторен от S-класа СНИМКИ

Daimler публикува така наречените официални шпионски снимки на бъдещия флагман на електрическата линия - модела EQS.

Все още не е обявена премиерната дата на Mercedes-Benz EQS, но тъй като производителят започна да публикува закачки, може да се очаква, че моделът ще бъде напълно разсекретен тази година.



Освен това през 2021 г. европейските власти ще започнат да глобяват производителите на автомобили за превишаване на установените строги стандарти за емисии на въглероден диоксид и до този момент Daimler ще трябва да внесе на пазара колкото се може повече електрически модели. 

Предшественикът на EQS беше концепцията Vision EQS, показана през септември миналата година във Франкфурт , а снимките на прототипа на производствената кола показват, че по пътя към конвейера външният вид няма да се промени много: подпорите са по-дебели, колелата са по-малки, обикновени огледала вместо камери и малко по-малко сложна „оптика“.


Вътре ще остане малко от концепцията, но на централната конзола ще има голям сензорен. Основата на арматурното табло, разбира се, също е нарисувана на екрана, като всички най-нови мерцедеси.

В основата на EQS стои оригиналната модулна електромобилна платформа MEA и затова собствениците на този модел е малко вероятно да се сблъскат с грешките при преобразуване, които бяха наблюдавани на Audi e-tron . Голямо междуосие, къса качулка, предни подпори на предните колони и липсата на централен тунел направи възможно да се направи най-просторната кабина, на която дори обитателите на новата S-класа биха завидели.



Мощността на електроцентралата, по неофициални данни, ще надвишава 400 к.с. и 700 Nm. Очаква се капацитетът на батерията да достигне 90 кВтч, обхватът с едно зареждане е 500 км в WLTP цикъла.

КОМЕНТИРАЙ