"Лада" - управляваме ги вече с дистанционно (СНИМКИ)

  • 10.10.2018 8:08 /
  • 10940 /
  • 0
"Лада" - управляваме ги вече с дистанционно (СНИМКИ)

"АвтоВАЗ" започна да предлага като екстра за своите модели телематическа система Lada Connect. С нейна помощ може отдалеч да се управляват основните функции на автомобила чрез смартфон. Lada Connect е способна да оценява поведението на шофьора и да дава препоръки относно безопасността на средата. 

Да се монтира въпросната система може да моделите Vesta, Granta, XRay, както и на други модели на марката. Разработката на системата е дело на руската компания "Лаборатория за умно щофиране". През приложението за смартфон ще може да се разбере местоположението на автомобила, нивото на горивото и заряда на акумулатора, да се запали автомобила от дистанция, да се отворят или затворят вратите, както и да се управляват фаровете на колата. 

Препоръчителната цена на дребно на Lada Connect е 29 990 рубли (около 750 лева).  В нея е включен абонамент за три години. Монтирането на системата в дилърите на Lada ще струва около 6000 рубли.

Системата за дистанционно управление чрез мобилно приложение Lada Connect "АвтоВАЗ" бе представена през 2016 година в рамките на Московския автомобилен салон. Първоначално се смяташе, че системата ще бъде достъпна за клиентите през 2017 година. Тя трябваше да се монтира на някои версии на XRay и Vesta.

 

КОМЕНТИРАЙ