Купувач на Bugatti Chiron разкри шокиращите цени на допълнителните опции СНИМКА

  • 19.02.2022 9:50 /
  • 2391 /
  • 0
Купувач на Bugatti Chiron разкри шокиращите цени на допълнителните опции СНИМКА

Трябва само да погледнете фактурата на купувача на хиперавтомобила, за да разберете какво е истинска хиперцена. Бялата боя за каросерия струва като чисто ново Ferrari.

Въпреки че производителите на луксозни автомобили с удоволствие говорят за данни за ефективността, те предпочитат тактично да премълчават някои цифри.

Разходът на гориво от 50 литра на 100 км никой не изтъква на преден план. Нито пък цифрите във фактурата, която получава купувачът на автомобил със седемцифрена цена в долари или евро.

Купувачите дори са задължени по закон да не разкриват тази информация. Тук обаче имаме електронна разписка от Bugatti и тя е не по-малко грандиозна от самия хиперавтомобил.

В епохата на цифровите технологии е трудно да се запази тайна, така че постепенно цените на някои части на Bugatti вече излязоха наяве.

Така само един комплект гуми Michelin за уникалния Bugatti Vision Gran Turismo струва 103 хил. долара. Мани Хошбин, собственик на цяла флотилия Bugatti и на други луксозни автомобили, заявява, че всяко от неговите Bugatti Veyron се нуждае от около 100 хил. долара за поддръжка в рамките на една година.

Не е за вярване колко струва поддръжката на Bugatti Chiron Pur Sport СНИМКИ

А как ли стои въпроса за по-нов модел? На страницата на GTBoard във Facebook е публикувана фактура за Chiron, наследника на Veyron.

Цената на базовия модел в САЩ е 3 825 000 долара. Само по себе си това вече е цяло състояние, като едва ли някой си купува подобен автомобил без ни най-малка персонализация.

Промяната на стандартната боя на каросерията с Blue Royal Carbon ще струва около 222 500 долара. За сравнение, най-достъпният модел Ferrari - Roma в САЩ струва 222 620 USD.

Какво ще кажете за панорамния покрив Sky View? Тази опция ще добави само 62 000 долара към сметката и е задължителна за високите шофьори, тъй като не само създава прозорец в покрива, но и увеличава пространството над главите с 2,7 сантиметра.

Милионер с Bugatti Chiron ускори до 414 км/ч на магистрала ВИДЕО

Коя е най-евтината опция в списъка с опции? Капачките на колелата в централна част - EB Logo Wheel Caps - Nocturne за 1250 USD. Тяхната особеност е логото, оцветено в червено.

Две дузини позиции в списъка с допълнителни екстри и 3 825 000 долара бързо се превръщат в 4 301 450 долара. Да, това са допълнителни 476 450 долара за опции. Достатъчно за няколко автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ