Korres P4: Гръцката изумителна суперкола СНИМКИ

  • 15.08.2019 10:20 /
  • 1497 /
  • 0
Korres P4: Гръцката изумителна суперкола СНИМКИ

Колко производители на автомобили познавате от Гърция? Николко. В Гърция никога не е имало производители на автомобили, имало е опити, но те не завършвали с нещо значимо.

Независимо от това, съществува една градска легенда за изключително интелигентен човек от Наксос, който разработвал своя собствена суперкола. И тук терминът "суперкола" бил буквален, защото, очевидно, този автомобил можел да се движи по всякаква повърхност.

Това било всепроходимо "чудовище" на вселенен терен, но в последния момент нещо се случило и попречило на производството на автомобила. Мнозина казвали, че колата е само слух, но ето я и вероятно никога не сте виждали нещо подобно досега.

Korres P4 е рожба на Димитрис Корес, архитект, механик и любител алпинист, който се родил със страст към творчеството. През годините той проектирал сгради, спасявал църкви и други подобни дела. Но една от големите му страсти била машината, която била създадена от него.

Неговата Korres P4 е един от най-впечатляващите примери на автомобилните технологии. Има напълно регулируемо окачване. Независимо от повърхността, P4 остава идеално равна, поддържайки скоростта си на всяка повърхност.

Суперколата Nissan GT-R50 бе превърната в истински шедьовър (СНИМКИ/ВИДЕО)

Също така цялото окачване се състои от механични и гумени части, без да има нужда от потенциално ненадеждни, електронни или хидравлични системи. И това е много важно, когато имате кола, която може да се движи със скорост от 300 км / ч.

P4 има 7,0-литров среден двигател V8, който има мощност 505 конски сили. Това се комбинира с факта, че колата тежи около 1,6 тона. Той ускорява до 100 км / ч за 3,8 секунди. Максималният просвет на автомобила е 450 мм. За невероятната скорост и управляемост също така допринася и за размерът на автомобила - дължината му е само 3,9 метра.

Вижте суперколата, която има мощност от 5 000 конски сили и е разпродадена за 2 години напред (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тази кола е сравнително лесна и удобна за управление. Тя е много безопасна. Впечатлени ли сте? Вие не сте единствените, тъй като дори легендата на ралито Томи Макинен, който провел тестовото шофиране на P4 през 2014 г., бил изумен от възможностите на този автомобил.

И сега, след много неудачи, колата преминава в производство. Korres P4 ще се произвежда в Южна Африка от американска компания със седалище в Колорадо. Производството му ще бъде ограничено, а цената е загадка, но имайте предвид, че говорим за осемцилиндров двигател и суперкола. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ