Класическа Лада Нива е превърната в чудовищен всъдеход ВИДЕО

  • 29.01.2022 11:50 /
  • 4394 /
  • 2
Класическа Лада Нива е превърната в чудовищен всъдеход ВИДЕО

В мрежата е публикуван кратък видеоклип, чийто автор е жителят на Грузия Гиорги Габричидзе. Мъжът е построил модифициран автомобил с висока проходимост на базата на Лада Нива от 1993 г.

Инженерът е използвал конструкции от военни машини, както и е монтирал под капака двигател от Opel. В резултат на това класическата Нива се е превърнала в истинско "чудовище" с гигантски гуми.

Промените позволяват на автомобила да преминава през мочурливи терени, като се движи под водата практически до капака на двигателя. Автомобилът е оборудван с гигантски шнорхел, разширения на арките на колелата, нови врати без стъкла и LED светлини на капака.

Модифицираната Niva се задвижва от 2,2-литров двигател на Opel, съчетан с механична скоростна кутия от същата марка.

Това е най-скъпата Лада Нива в историята СНИМКИ

В хода на доработките инженерът е монтирал елементи от мостове от военни УАЗ, благодарение на което просветът на високопроходимия автомобил е вече 550 мм - повече от този на пикапа Brabus 800 Adventure XLP Superblack.

Разработчиците са извършили рискован трик, за да демонстрират клиренса на всъдехода. Двама мъже са легнали в снега почти един върху друг, когато над тях връхлита чудовищната Нива, която никой не управлява. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Жиори Гарабетов
    29.01.2022 21:26
    Петка и Чапаев и Нивата 4×⁴.
  • Цун Кай Го
    30.01.2022 10:48
    Тази "Тачанка'' е само за товарищ Путин,ще му трябва за Украйна....????