Класацията на TÜV  за 2018 г. на най-надеждните употребявани кросоувъри на 2-3 години

  • 03.12.2018 12:11 /
  • 10298 /
  • 3
Класацията на TÜV  за 2018 г. на най-надеждните употребявани кросоувъри на 2-3 години

Германската компания TÜV публикува годишния си доклад за надеждността и качеството на автомобилите въз основа на данните за техническата проверка на автомобилите в Германия. 

Този път компанията за технически надзор на моторния транспорт в Германия е избрала 15-те най-добри употребявани SUV. Припомнете, че TÜV (Technischer Überwachungsverein - German.) е холдинг, който включва различни организации, които извършват надзор за сигурността на моторните превозни средства. Това е най-добре познатата в цял свят институция, извършваща техническа проверка на превозните средства. 

Въз основа на обширна база от технически прегледи, TÜV съставя своите годишни доклади и оценки. Според тази методика TÜV е избрала 15-те употребявани SUV и кросоувъри, които са имали най-малко дефекти, когато са преминали задължителната техническа проверка в Германия. 

Възраст на автомобилите 2-3 години

Mercedes M-Class / GLE (каросерия W 166) 

Период на производство: от 2011 г. до днес.

Коефицент на честотата на повредите: 3.3 (средно значение 5.9).

Предимства: удобен пътнически кросоувър, способен да тегли ремарке до 3500 кг. 

Чести проблеми: при големи натоварвания се наблюдава повишен разход на моторно масло. През 2017 г. заради дефекти в кормилното управление е имало изтегляне на коли от пазара. 

Извод: добро качество на M-Class/GLE. Единственият минус е, че много собственици се оплакват от повишен разход на моторно масло. Особено при чести натоварвания и при движение в задръствания. 

 

Audi Q3 

Период на производство: от 2011 г. до днес

Коефицент на честотата на повредите: 2.9 (средно значение 5.9).

Предимства: пъргав автомобил, способен да взима завоите на скорост, но не за сметка на комфорта. Това е автомобил, при който комфортът на окачването зависи от двигателя. 

Части проблеми: регистрирани са малко проблеми. Основно шофьорите се оплакват от бързо износване на накладките и на някои лампички, които бързо излизат от строя. Имало е случаи на заводско изтегляне от пазара заради отказ на стоп-сигнали при активирането на аварийната спирачна функция. 

Извод: Q3 – отличен и надежден кросоувър. Количеството на автомобилите без дефекти е значително в по-високо от средното, а сериозните недостатъци се срещат твърде рядко. 

 

Mercedes GLK 

Период на производство: от 2008 до 2015 г.

Коефицент на честотата на повредите: 2.6 (средно значение 5.9).

Предимства: освен добрият комфорт при каране, той може да тегли ремарке до 2,4 тона. 

Чести проблеми: понякога се срещат грешки в работата на АСК. Обикновено това става след смяната на маслото в скоростната кутия. 

Извод: Mercedes GLK показва колко приятен може да бъде един всъдеход. Повече от 90 %  GLK преминават първите два технически прегледа без да бъдат открити дефекти. Включително и при коли със среден пробег. /auto.blitz.bg

Четете утре в auto.blitz.bg Класацията на TÜV  за 2018 г. на най-надеждните употребявани кросоувъри на 4 - 5 и 6 - 7 години

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • мерджан
    03.12.2018 20:58
    Да живеят германското автомобилостроене и германските тестови агенции! То кой си хвърля автомобила на 3 години и доколко 3 години са достатъчно време, за да се оцени доколко са надеждни? Интересно ако сравнят тези автомобили с онези от 90-те години какви ще са резултатите?
  • мерчо
    04.12.2018 20:55
    само немски коли- да бе !
  • Viktor
    05.12.2018 20:13
    takiva GLUPOSTI NIKOGA ne biah chel !!!!!!!!!!! FUCNK YOU blitz