Китайски електромобил разбива всички със запас от 700 км и 5G интернет СНИМКИ

  • 08.09.2019 10:50 /
  • 16872 /
  • 0
Китайски електромобил разбива всички със запас от 700 км и 5G интернет СНИМКИ

Електромобилът Weltmeister 7 е третият модел на китайския стартъп. Първият е компактен електрически кросоувър Weltmeister EX5, вторият автомобил ще бъде по-голям SUV. Но днес вниманието ни е фокусирано върху седана.

Новият електромобил изглежда доста приятно - спокойно, старателно и не твърде футуристично, с което се различава много от другите китайски електрически машини.

Ето кои са най-бързите електромобили в света (СНИМКИ)

Основната и най-важна характеристика на електромобила е разстоянието, което може да се измине с едно зареждане. При Weltmeister 7 то е около 700 км, което според европейския цикъл на шофиране NEDC е 700 км. Според световния цикъл на измерване WLTC той е малко по-скромен, но не по-малко впечатляващ - 600 км

Зареждането на батерията до 80% е възможно за 30 минути. Друга интересна и привлекателна характеристика е 5G-активиран интернет, за да съответства на мрежата, която в момента се развива в големите китайски градове.

Уникално: Този електромобил може да се паркира на стената (СНИМКИ/ВИДЕО)

Официалният дебют на електромобила ще стартира догодина, след което ще научим повече подробности. Серийното производство е планирано за първата половина на 2021 година.

Известно е, че BMW официално потвърдиха намерението си да пуснат електрически седан BMW i4 с обхват от 700 км, също до 2021 г. Стартът на масовото му производство все още не е известен. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

.

КОМЕНТИРАЙ