Kinetik 07 - първият български спортен електромобил ВИДЕО

  • 12.10.2019 9:20 /
  • 25192 /
  • 0
Kinetik 07 - първият български спортен електромобил ВИДЕО

В София бе представен първият български електрически спортен автомобил с името Kinetik 07. Интересният проект е дело на родния стартъп Kinetik като за база за електромобила, който ще бъде с достъп до обществените пътища, е използван концептът на британския електрически спийдстър Caterham AeroSeven (вижте го в снимките след края на новината). 

Мощността на Kinetik 07 е 652 конски сили, а максималният й въртящ момент е 800 Nm. Първият български електрически спортен автомобил  ускорява до 100 км/ч само за 2,7 секунди.

Българи изумиха с модерния си Трабант (СНИМКИ)

Създател на машината е Теодосий Теодосиев, а неин дизайнер е Костадин Костадинов. Компанията Kinetik Automotive възнамерява да пусне малка серия от седем автомобила, а на презентацията бе показан предсериен прототип. Авторите на проекта имат желанието върху спомената база да изработват автомобили според индивидуалното желание на клиента.

Друго нещо, което впечатлява относно Kinetik 07 е, че въпреки, че се използва шасито на Caterham, почти целият софтуер за електромобила е написан от екипа на българската компания. Също така, около 90% от компонентите в конструкцията на машината са уникални.

Ето кои са любимите автомобилни марки на българина (ВИДЕО)

Повечето от външните компоненти са отпечатани на 3D принтер, което улеснява и позволява промяната на техните форми и извършването на индивидуализация, в зависимост от желанията на клиента. Все още не е ясна цената на първия български спортен електромобил.

Caterham AeroSeven

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ