Kia разсекрети новата си и радикално изменена Optima СНИМКИ

  • 17.11.2019 9:50 /
  • 1354 /
  • 0
Kia разсекрети новата си и радикално изменена Optima СНИМКИ

Външността на следващото поколение на седана Kia Optima вече не е тайна: публикувани са първите официални снимки. И е съвсем подходящо да се говори за някаква дизайнерска революция. По-скоро, засега е представен моделът Kia K5 за Южна Корея, обаче, Optima едва ли ще се различава от него. 

Визията на автомобила с четири врати е променена коренно - от дизайна на предната оптика и задните светлини до силуета. Kia Optima престава да бъде класически триобемник, превръщайки се в подобие на лифтбек или във фастбек по подобие на Audi A5 Sportback.

Вярно, технически той остава седан: капакът на багажника заради външния ефект е забележимо скъсен, но задното стъкло не се издига с него. Моделът сега, обаче, изглежда много динамичен.

Обновеният всъдеход Kia Mohave удивлява с премиум салона си СНИМКИ

Нова решетка на радиатора и броня, релефен капак, заден дифузьор и въздухоуловител, колела с размери до 19 инча и хромирана облицовка на прозорците - всичко това трябва да създаде визуална комбинация от агресия и лукс. 

От Kia са сподели и информация за размерите на новото поколение. Както се очаква, той е нараснал леко  - с 50 мм дължина (4905 мм) и 25 мм ширина (1860 мм). Междуосието се е увеличило 45 мм (до 2850 мм), но височината, по очевидни причини е намалена с 20 мм.

Kia пусна изумително рекламно ВИДЕО, гледано в мрежата от стотици милиони души

Изображенията на интериора все още не са публикувани, но съдейки по скорошния тийзър на дизайна, той също ще има сериозни промени. В салона на новата Optima трябва да се появяват големи сензорни екрани и панели вместо физически бутони.

Продажбите на седана под името Kia K5 на родния му южнокорейски пазар ще започнат през декември. На други пазари Kia Optima ще се появи около средата на 2020 година.

Вижте за сравнение предишния модел Kia Optima:

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ