Kawasaki представи новия Ninja ZX-4RR с 400 кубиков двигател СНИМКИ

  • 11.02.2023 12:50 /
  • 3543 /
  • 1
Kawasaki представи новия Ninja ZX-4RR с 400 кубиков двигател СНИМКИ

Това не е обновление или фейслифт – Kawasaki официално представи изцяло новия Ninja ZX-4RR KRT Edition.

Мотоциклетът е оборудван с нов високооборотен четиритактов двигател с течно охлаждане, двоен горен разпределителен вал и четири клапана.

Обемът на двигателя е 399 куб.cм. Диаметърът на цилиндъра и ходът на буталото са 57,0 на 39,1 милиметра. Степента на компресия е 12,6 към едно. В резултат на това двигателят на Kawasaki достига 36 Nm въртящ момент при 11 000 об/мин. Между другото, червената зона на оборотомера започва от 15 000 оборота в минута.

Мотоциклетът е с 6-степенна скоростна кутия с плъзгащ се съединител (във всички версии). Има 4 режима на шофиране: Sport, Road, Rain и Rider. Можете да сменяте скорости без съединител.

От Kawasaki разказват, че в двигателя се използват ляти под налягане алуминиеви цилиндри, както и ляти алуминиеви бутала с молибденово покритие на праговете, за да се увеличи живота им.

Широкият диаметър на цилиндъра позволява използването на всмукателни клапани с диаметър 22,1 мм и 19 мм изпускателни клапани. Това увеличава въздушния поток.

Aston Martin представи най-скъпия мотоциклет в света СНИМКИ

Колкото до окачването, отпред ZX-4RR получава 37-милиметрова обърната вилка Showa Big Piston с регулируемо предварително натоварване и горни пружини. Отзад мотоциклетът има хоризонтален амортисьор с допълнителен резервоар за работна течност, има възможност за регулиране на натоварването и компресията.

Спирачната система се състои от два полуплаващи диска с диаметър 290 мм отпред и радиално монтирани моноблокови четирибутални съпорти. Отзад има единичен 220 мм диск с еднобутален съпорт.

Kawasaki Ninja ZX-4RR ще се предлага с ABS и петпозиционни регулируеми лостове за спирачка и съединител дори в базовата версия.

Колелата са с диаметър 17 инча, а Kawasaki описва колелата във формата на звезда като здрави и леки. Гуми са Dunlop GPR300.

Ninja ZX-4RR има трирежимна система за контрол на сцеплението, която "разграничава плавно и бързо повдигане на предното колело, както и внезапно повдигане на предното колело, осигурявайки плавно повдигане, като същевременно поддържа ускорение". В същото време водачът може да регулира мощността на мотоциклета, като я заглушава с 20%.

Harley-Davidson пуска уникална серия мотоциклети СНИМКИ

Kawasaki Ninja ZX-4RR има собствено тегло от 188 кг, височина на седалката от 80 см и междуосие от 138 см. Препоръчителната цена в САЩ от производителя е 9699 долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Тц тц тц!
    11.02.2023 17:59
    Цели 36Nm...че то градинската косачка има повече вее....джурналя!