Катастрофираха единствено по рода си спортно ферари по време на състезание ВИДЕО

  • 06.07.2022 9:41 /
  • 11206 /
  • 0
Катастрофираха единствено по рода си спортно ферари по време на състезание ВИДЕО

През изминалите почивни дни на знаменитата писта Circuit de la Sarthe във Франция се проведе състезанието Le Mans Classi, в което участваха култови автомобили от близкото минало. Един от участниците бе спортната кола 250 SWB Breadvan, от която съществува само един единствен екземпляр.

В хода на състезанието пилотът не се справи с управлението и в резултат ексклузивното "Ферари" с голяма скорост се заби в огражденията от автомобилни гуми. 

В резултат на катастрофата Ferrari 250 SWB Breadvan получи много сериозни повреди по каросерията и се лиши и от вратата на пътника. При това 32-годишният австрийски пилот Лукас Халус се отърва само с лек уплах, успявайки сам да излезе от смачкания автомобил. 

Сега на култовата спортна кола ѝ предстоят доста сериозно възстановителни работи. 

Ferrari Breadvan е построена през 1962 година на базата на 250 GT SWB, като е оборудван с по-леки панели на каросерията, аеродинамични брони и модернизиран V12.

В същата година спортната кола е участвала в Льо Ман 24, където е изпреварила всичките 250 GTO.

Счупен карданен вал обаче не позволява на модела да завърши състезанието. Така Breadvan се озовава чак на седмо място в генералното класиране. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ