„Калашников” пуска електрически мотоциклет СНИМКИ

  • 27.08.2020 8:50 /
  • 4172 /
  • 0
„Калашников” пуска електрически мотоциклет СНИМКИ

В рамките на форума „Армия-2020“ концернът „Калашников“ представи нов свой продукт - електрически мотоциклет в стила на легендарния модел Иж-49 от 1951 година, съобщават световните издания. И това не е само прототип: производството вече е обявено.

Електрическата машина достига дължина 2089 милиметра, а разстоянието между колелата е 1430 милиметра. Моделът тежи 130 килограма. Задвижва се от електродвигател с мощност 13,5 конски сили (10 киловата), който захранва батерия с капацитет от четири киловатчаса.

Според "Калашников", електрическият мотоциклет може да достигне скорост до 90 километра и да измине 80 километра с едно зареждане. Времето за ускорение от нула до "стотица" не е посочено.

"Калашников" провери може ли резервоар с гориво да се взриви с изстрел ВИДЕО

Мотоциклетът е оборудван с два вертикални амортисьора на задното колело и е боядисан в цветовете на класическия ИЖ-49. На изложението са показани машини в три цвята: син, бордо и черен.

Общо се планира да се съберат 49 екземпляра в знак на почит към култовия модел, който е произвеждан от Ижевския машиностроителен завод от 1951 до 1958 година.

BMW пуска в серийно производство изумителния мотоциклет R18 ВИДЕО

Отбелязваме, че това не е първият подобен експеримент за Калашников. Още през 2017 г. на подобен форум дебютираха модерни електрически мотоциклети за московската полиция. Те обаче бяха по-мощни и бяха изработени само 30 такива машини специално за Световното първенство по футбол. Концернът има и собствен електромобил - причудливо изглеждащият „ОВУМ“. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ