"Калашников" провери може ли резервоар с гориво да се взриви с изстрел ВИДЕО

  • 23.01.2020 8:40 /
  • 36655 /
  • 1
"Калашников" провери може ли резервоар с гориво да се взриви с изстрел ВИДЕО

Руският концерн "Калашников" проведе собствен експеримент, за да провери, дали резервоар с бензин може да бъде взривен с изстрел в реалния живот, както това се случва в холивудските филми. 

В качеството на резервоар за гориво авторите на експеримента са използвали метални туби с обем 10 литра - по свойства те са напълни идентични. 

Едната от тубите е напълнена с бензин, другата с дизел, а видеото е експеримента е публикувано в канала на "Калашников" в Ютуб. 

За чистотата на експеримента изстрелите са били произведени както по горната част, където се намират изпаренията, така и по долната част на тубите, където е било самотго гориво. Стреляно е по тубите от разстояние 50 метра с три типа куршуми. 

Колкото и да е странно никакъв взрив не е имал, нито пък запалване. Единствената щета, която са нанесли изстрелите на тубите, е, че са ги пробили и от двете страни. 

След това авторите на експеримента са решили да го направят по-сложен и са сменили куршумите с такива с по-голям калибър- 7,52. Единият от куршумите е бил бронебойно-запалим. 

В последния случай по време на изстрела с този куршум в горната част на тубата е възникнало малко избухване, но така и не е имало запалване на горивото. 

В "Калашник" най-накрая все пак успяват да повторят холивудската сцена с възпламеняването - авторите на експеримента сложили на тубата взривяваща се мишена. По думите им, това е единственият вариант, за да се постигне възпламеняване след изстрела. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Иво
    26.01.2020 11:57
    Как може да се получи лек взрив в горната част на туба с бензин и да няма възпламеняване?! При дизела е може би възможно, но не е уточнено.