Какво ще се случи, ако отопляваме салона на колата с газовете от ауспуха ВИДЕО

  • 09.12.2020 8:45 /
  • 497 /
  • 0
Какво ще се случи, ако отопляваме салона на колата с газовете от ауспуха ВИДЕО

По- молба на своите последователи, които постоянно предлагат все нови и щури задачи на експериментаторите от "Гараж 54", мъжете решиха да поставят два радиатора в автомобила, които ще отопляват салона на колата за сметка на изгорелите газове. 

И така, ауспуйът е бил вкаран в салона и включен към радиатора, а след това изведен отново навън. За да не се подпали, радиаторът е метален без пластмасови елементи, които биха могли да се разтопят от силната температура. 

И така експериментът за ефективността на поредното безумно изобретение започва. 

Звукът от ауспуха на тест автомобила Волга веднага се променя. Водещият отбелязва, че в колата е необходимо постоянно човек да помирисва, за да не се изпусне моментът, в който изгорелите газове ще проникнат в салона през някоя пукнатина. 

Въпреки добрата сглобка, изгорелите газове все пак успяват да проникнат в салона, но процесът продължава, радиаторите се нагряват, а стъклата се запотяват. 

Присъдата на водещия: два радиатора, включени към ауспуха, по принцип, могат да затоплят салона, но "миризмата никак няма да е хубава". И понеже циркулация на въздуха не е имало, стъклата бързо са се запотили. Би било достатъчно един вентилатор да разпръсква горещия въздух из салона. Като цяло кабината успява доста бързо да се стопли до 15 градуса. 

В крайна сметка идеята се оказва работеща, но е по-добре да не я повтаряте вкъщи - тя е твърде опасна, припомнят авторите на канала. 

КОМЕНТИРАЙ