Какви коли ще се появят в Русия благодарение на "сивия" внос

  • 22.06.2022 8:13 /
  • 11142 /
  • 2
Какви коли ще се появят в Русия благодарение на "сивия" внос

Въпреки прекратяването на доставките на чуждестранни автомобили в Русия, дилърите и онлайн-площадките продължават да предоставят все по-нови и нови модели. При това сега са достъпни модели, които в близкото минало никога не са били предлагани в руските автомобилни салони. 

Този асортимент, както се предполага, се е появил благодарение на "сивите" схеми за внос, с които по-рано е била водена активна борба на държавно равнище. 

Така например, в скоро време в Русия ще започне продажбата на пет нови китайски кросоувъра.  

На огромна популярност сред руснаците се радва Toyota Land Cruiser 300 и Prado, а също така и Mitsubishi Pajero Sport и Chevrolet Captiva.

При това американският кросоувър се купува заради доброто съотношение между цена и оборудване. Например, средно ниво на оборудване на модел от 2021 година с 1.5-литрво двигател с мощност от 170 конски сили, с автомат и предно задвижване на колелата ще стъпи на руснака около 2.3 милиона рубли (около 80 000). В оборудването на колата влизат още кожен салон, камера за задно виждане и светодиодни фарове. 

Колите, внесени по паралелния внос, най-често могат да бъдат намерени в популярни сайтове за продажба на автомобили. При дилърите аналогични модели може да струват по-скъпо или въобще да липсват. 

С доставките на коли в Русия се занимават големи компании, които вкарват автомобилите в страната на базата на договори с дилърите. Освен това, автомобили се доставят на частни клиенти и прекупвачи, които също могат да продават автомобили чрез онлайн-продажбите. 

Например, в един от тези сайтове наскоро се появиха за продажба няколко Mitsubishi Xpander модел 2022 година. Колите са с най-високо ниво на оборудване и на практика нямаха никакъв пробег, оборудвани са били с 1.5-литров двигател с мощност 105 конски сили, автоматична скоростна кутия и седемместен салон. Цената е била 2,5 милиона рубли (около 87 000 лева). 

Забелязани са и много обяви за продажба на най-новото поколение на Kia Sportageм чиито официални доставки в Русия така и не започнаха.  

В средата на юни стана известно как ще се осъществява паралелния внос на коли в Русия. Според дилърите, автомобилите ще трябва да се внасят само с поръчка и регистрирани на физическо лице. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Х..
    22.06.2022 15:00
    А производството на тачанки кога ще започне,това е много екологично решение,Евро 9 !!!
  • мазньо ватенков
    22.06.2022 16:19
    Със излизането на пазара на " лада Гнида" руският крепостник ще е задоволен тотално!