Как би изглеждал съвременният DeLorean DMC-12 от "Назад в бъдещето" СНИМКИ

  • 25.11.2020 8:55 /
  • 755 /
  • 1
Как би изглеждал съвременният DeLorean DMC-12 от "Назад в бъдещето" СНИМКИ

В известен смисъл DeLorean DMC-12 успя да издържи на теста на времето - и до сега ние си спомняме с топли чувства за него, запомнил се завинаги с участието си във филмите "Назад в бъдещето". 

Поради това, че моделът съвсем скоро ще навърши 40 години, автомобилният дизайнер Анхел Гера реши да нарисува съвременна версия на спортната кола. 

Естествено, съвременният DeLorean DMC-12 е изцяло електрически автомобил със стилен дизайн, в който присъстват ъгловаати акценти. 

Но "ъгловатостта" не е единственият намек към оригиналния DMC-12. Автомобилът е запазил вратите тип "крило на чайка", джантите са с много спици и триъгълните задни стъкла. Те обаче са станали по-малки, поради което силуетът на колата се е получил още по-аресивен от този на предшественика. 

Въпреки "ретро" решетката на задното стъкло, дизайнът на задната част на колата е абсолютно осъвременен. Имаме светодиодни стопове във вида на хоризонтална линия, а също и огромен дифузор. 

Дори надписът DeLorean на задната броня е запасил обаче мястото си, но той вече не е толкова голям, колкото при оригиналния DMC-12, а сега и свети. 

Сред видимите особености на концепта е и вентилирания преден капак, предният сплитър и линията от светодиодни светлини по периметъра на каросерията.

 

Гера дава и някои пояснения към своите рисунки. Например, той разказа, че концептът му е по-дълъг, по-широк и по-висок от оригинала. Дължината на нарисувания автомобил е 4780 мм, ширината — 2045 мм, а височината — 1143 мм.

За сравнение, габаритите на оригиналната кола са съответно 4267 мм, 1988 мм и 1140 мм. 

Новият DeLorean е снабден с два електрически двигателя, които предават мощността на задната ос, както и със система за автопилот. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • pe6o_golf4e
    25.11.2020 11:32
    Около 1 милярд пъти по-грозна е от старата....,