Изумително: Американски пилоти тестваха летящ автомобил ВИДЕО

  • 03.09.2020 9:50 /
  • 1642 /
  • 0
Изумително: Американски пилоти тестваха летящ автомобил ВИДЕО

Американските военновъздушни сили са тествали летящ автомобил, който скоро може да бъде въведен във въоръжението. Създаден от базираната в Тексас компания LIFT Aircraft, Hexa тежи само около 200 килограма. Повдига се във въздуха от 18 електродвигателя.

Управлението е толкова лесно, че водачът на летящият автомобил не се нуждае от пилотски лиценз. "Хекса" се управлява от джойстик, а тройната система за безопасност, казват създателите, го прави много по-безопасно от конвенционалния лек самолет.

Тестовете са проведени в базата Марби в Тексас в присъствието на министъра на ВВС на САЩ Барбара Барет и началника на щаба на ВВС генерал Чарлз Браун.

Hexa е пилотиран от пилота на LIFT Aircraft Матю Чейзън. Според него е много лесно да се управлява "Хекса" и не се изискват пилотски умения.

Този необичаен автомобил има право да лети на височина от 200-300 метра, с изключение на населените места. Той се спуска и издига вертикално като хеликоптер. Както е заявила Барбара Барет, тази машина "изглежда като техника от холивудски филми ".

Не е фантастика: Летящият мотоциклет Lazareth бе показан в действие (СНИМКИ/ВИДЕО)

Летящата машина е създадена в рамките на държавно-частно партньорство за създаване на летящи машини за нуждите на военните, в което американските ВВС са инвестирали 25 милиона долара тази година.

Вертикалните летателни машини за излитане са модна тема в днешната авиационна индустрия: Airbus, Boeing и Uber участват в подобни проекти, а японското правителство вече обеща да изведе летящата машина на пазара до 2023 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ