Изненадващ обрат в преговорите между Apple и Hyundai

  • 20.02.2021 10:20 /
  • 5317 /
  • 0
Изненадващ обрат в преговорите между Apple и Hyundai

Apple и Hyundai бяха започнали преговори за разработване на самоуправляващи се електрически превозни средства до 2027 г. и производство на батерии в заводи в САЩ, собственост на Hyundai или Kia.

Изнендаващо обаче от южнокорейската компания Hyundai Motor Co заявиха, че в момента не водят разговор по темата с Apple. Съобщението идва само месец след като южнокорейският автомобилен гигант потвърди предварителните преговори с Apple.

Вижте кой победи в дърпане между Hummer H1 и Mercedes-AMG G 63 ВИДЕО

„Получаваме искания за сътрудничество и съвместно разработване на автономни електрически превозни средства от различни компании, но те са в начален етап и все още нищо не е решено. Не водим преговори с Apple за разработване на автономни превозни средства", обявиха от Hyundai.

Анализаторите смятат, че преговорите може да се разпаднат поради изтичане в медиите на плана за партньорство или евентуалното настояване на Apple, че ролята на Hyundai във всяко сътрудничество ще бъде ролята на производител, а не на стратегически партньор.

По-рано фотошпиони заснеха на пътя очаквания бюджетен кросоувър на Hyundai. Новият автомобил на Hyundai има вътрешнозаводски индекс AX1. Той ще заеме своето място в линията на една стъпка под Venue. Освен това, новият кросоувър ще бъде най-евтиният модел на марката. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ