Излагация: Ракетомобилът Bloodhound изгуби от обикновена кола ВИДЕО

  • 06.04.2020 6:38 /
  • 11541 /
  • 2
Излагация: Ракетомобилът Bloodhound  изгуби от обикновена кола ВИДЕО

Модата на новото време - преминаването към други начини за развиване и прокарване на проекти за заради липсата на физически възможности за осъществяване на огромно количество разрешени в миналото действия. 

Затова и авторите на проекта Bloodhound Land Speed Record отложиха опита си за поставяне на нов наземен рекорд за скорост, а вместо това сравниха творението си, ракетомобилът Bloodhound LSR с три виртуални противници: обикновен автомобил, болид от Формула 1 и хиперколата Bugatti Chiron.

На кадрите от видеосимулацията на състезанието в пустиня в Южна Африка ние виждаме, че Bloodhound LSR губи на старта дори и от обикновената кола, но само за няколко мига, а след 18 секунди реактивната тяга си казва тежката дума. 

Междувременно Bugatti Chiron почти е достигнал максимума на скоростомера (420 километра в час), докато ракетомобила тепърва започва наистина да ускорява, изпреварвайки хиперколата и преодолявайки предела от 450 километра в час. 

В следващия миг колата ракета буквално прелита покрай болида от Ф1. 

Скоростта на Bloodhound LSR продължава да расте през цялата втора част на състезанието и най-накрая достига 1010 км/ч - именно до толкова ускори ракетомобилът по време на реалните изпитания миналата година. 

В плановете на авторите на Bloodhound Land Speed Record влизат два реални опита - първоначално колата трябва да ускори до 1287,48 км/ч, а след това до 1609,34 км/ч.

Проектът обаче преживява трудни времена: в началото на март бе обявено за недостиг на средства за доработка на колата, а във връзка с пандемията от коронавируса проектът като цяло бе приведен в спящ режим. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Читатдл
    06.04.2020 19:55
    Махнете тези глупави банери които закриват текстовете. Алчни глупаци не се наядахте
  • Състезател
    07.04.2020 16:19
    Да ви имам заглавието.