Избраха 10-те най-добри автомобилни салона за 2022 година СНИМКИ

  • 20.05.2022 11:50 /
  • 4770 /
  • 0
Избраха 10-те най-добри автомобилни салона за 2022 година СНИМКИ

Авторитетното американско издание Wards Auto публикува традиционната си класация на 10-те най-добри автомобилни интериора. Тази година точно половината от десетте победители се оказаха електрически автомобили.

Американските анализатори актуализираха годишната си класация на най-красивите и ергономични автомобилни салони. Тази година, освен че половината от 10-те победители в категорията "Най-добър интериор" са електрически автомобили, но и два от тях са от стартиращи производители на автомобили, чиито автомобили се тестват за първи път.

При избора на фаворитите експертите са оценявали дизайна на салона, материалите за тапицерията, комфорта на седалките, дисплеите, удобството на мултимедийния интерфейс и възможността за свързване със смартфон.

Общо 22 модела бяха включени в кратък списък, от който бяха избрани 10-те най-добри. Журито не е определило конкретни места за печелившите автомобили, а просто обяви техния списък.

Класация: Ето кои автопроизводители продават най-много коли в света

Сред тазгодишните побесители са включени пет автомобила на батерии: кросоувърите BMW iX и Kia EV6, седаните Lucid Air и Mercedes-Benz EQS и пикапът Rivian R1T. Моделите на сравнително младите марки Rivian и Lucid се появиха в класацията за първи път.

BMW iX

Kia EV6

Mercedes-Benz EQS

Lucid Air

Rivian R1T

Ford Maverick

Genesis GV70

Volkswagen Golf GTI

Jeep Grand Wagoneer

Toyota Tundra

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ