Инженер сте по ДВГ? Във Volkswagen ще ви позлатят

  • 14.08.2018 8:57 /
  • 13662 /
  • 1
Инженер сте по ДВГ? Във Volkswagen ще ви позлатят

Недостигът на квалифицирани инженери може да създаде проблеми със сертифицирането на двигателите по новия стандарт WLTP, който влиза в сила от септември, оплакват се от Volkswagen. По думите на шефа на компанията Херберт Дис, това би довело до затруднения в производството и забавяния по веригата, съобщава Automotive News Europe.

Volkswagen страда от остър отлив на специалисти по силовите установки след избухването на "Дизелгейт" през 2015 г., когато американските власти уличиха концерна в системни машинации с нивата на вредните емисии и инсталиране на манипулиращ софтуер. "Липсват ни експерти в тази област", пояснява Дис и подчертава, че сертифицирането на двигателите за леки коли е станало много по-сложно.

"Регулаторните органи станаха много по-взискателни и вече гледат по съвсем различен начин на измерването на вредните емисии. Интересуват се дори с какви гуми е тестовият автомобил и дали климатикът работи по време на изпитанията".

През юни ръководството на Volkswagen предупреди акционерите, че планираните производствени обеми може да не бъдат достигнати заради нови цикъл. Отстраняването на проблемите, свързани с въвеждането на WLTP, ще струва на концерна над €1 млрд.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • п.и.
    15.08.2018 12:36
    направо ви чакат с хляб и мед