Инцидент: Tesla на автопилот се вряза в преобърнат камион ВИДЕО

  • 06.06.2020 9:50 /
  • 6055 /
  • 1
Инцидент: Tesla на автопилот се вряза в преобърнат камион ВИДЕО

Водачът на Tesla Model 3 уверява, че системата Autopilot не е реагирала по никакъв начин на препятствие на пътя. Това препятствие бил преобърнат камион, който лежал в средата на магистралата. За инцидента съобщава Taiwan English News.

Видеото от местопроизшествието показва как шофьорите на други коли преминават отстрани на камиона, който лежи на магистралата, докато бялата Tesla не просто продължава да се движи напред. Електрическият автомобил буквално лети към доста голямата и забележима преграда. От удара преобърнатият камион „подскача“ на място и това се вижда ясно във видеото.

Това не е ВИДЕО от филм на ужасите, а "подивяла" Tesla на пътя

Според думите на водача, колата се е движила в режим на автопилот със скорост от около 110 км / ч. Виждайки, че електрониката не реагира на препятствието, той сам натиснал педала на спирачката, но, както се оказало, твърде късно.

Какво се случва, ако водач излезе от движеща се на автопилот Tesla ВИДЕО

По всяка вероятност водачът на Tesla Model 3 не се е запознал със съветите за собствениците на електрически автомобили на уебсайта на производителя, в които се казва, че „при използването на системата Autopilot, водачът трябва да остане напълно концентриран на пътя, да държи ръцете си върху волана и да е готов да поеме контрола по всяко време“. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • vandim
    06.06.2020 14:04
    Интересно умника вътре какво е правил, че и той не е видял камиона?