Имаме нов чудовищен рекорд по дрифтене с кола ВИДЕО

  • 25.11.2020 8:45 /
  • 2919 /
  • 0
Имаме нов чудовищен рекорд по дрифтене с кола ВИДЕО

Porsche Taycan постави нов световен рекорд, който е включен в рекордите на Гинес, за най-продължителен дрифт на електромобил. Дрифтенето е продължило 55 минути. Досега никой не се беше опитвал да постави такъв рекорд, затова Porsche Taycan EV е пръв. 

Рекордът бе поставен в германския център Porsche Experience Center, отворил вати през октомври 2019 година в Хокенхаймринг. Taycan-ът дрифти в течение на 55 минути без прекъсване на площадка с диаметър 61 метра. 

Съдиите, включително и шампионката на Европа по дрифт за 2018 година Дениз Рицман, гледаха как за били завъртени предните колела на колата, за да фиксират продължителността на дрифта. 

Главният инструктор на PEC Денис Ретера, който бе зад волана, успя да удържи колата в дрифт в течение на 210 кръга или 42,171 км.

Средната скорост на електромобила бе 46 километра в час, а всичките системи за стабилизиране, естествено, бяха изключени. 

Трябва да се отбележи, че поставилият рекорда Taycan е със задно задвижване, мощността му е между 401 и 469 конски сили. Дадената версия е с 20% по-евтина от тази с пълно задвижване на колелата. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ