Hyundai - Kia представи нова сензационна технология за автомобилите (ВИДЕО)

  • 19.08.2018 10:20 /
  • 8042 /
  • 0
Hyundai - Kia представи нова сензационна технология за автомобилите (ВИДЕО)

С проблема свързан с несъответствието между вкусовете на хората всички се справят по различен начин, но сега специалистите от Hyundai-Kia Motors имат свое собствено решение - технологията, наречена Separated Sound Zone - SSZ поради обособяването на отделни звукови зони.

С помощта на тази уникална система всеки от пътниците ще може без слушалки да слуша само музиката, която желае, без да пречи на другите, но и без да чува музикалния избор на съседите. И което е още по-добре - корейската корпорация обещава до две години да внедри тази технология в своите автомобили.

Всъщност, разделената звукова зона - Separated Sound Zone (SSZ) е технология за активно премахване на шума, която се използва отдавна при слушалките. Нейната същност се крие във факта, че през микрофона на устройството се улавят външните шумови сигнали, възпроизвеждат се огледално и се отразяват със същата амплитуда. Когато двете звукови вълни се срещнат, те се неутрализират една друга.

За системата SSZ ще се използват високоговорители, монтирани в облегалките за глава на седалките, от които излиза звукът. А шумоизключващите устройства генерират "огледална" звукова вълна, като по този начин създават около всяко място в колата звукова капсула. Цялата система е свързана с мултимедийното устройство на автомобила, към което трябва да свържете устройството си чрез Bluetooth, за да съобщите за появата на нов потребител, който се нуждае от собствено звуково пространство. Активираната система не потиска всички звуци - пътниците ще могат свободно да общуват помежду си и да чуват какво се случва извън прозорците на автомобила. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ