Hyundai и Kia имат нова уязвимост, вече ги крадат много лесно

  • 05.10.2022 9:50 /
  • 8668 /
  • 0
Hyundai и Kia имат нова уязвимост, вече ги крадат много лесно

По данни на Застрахователния институт за безопасност на пътното движение на САЩ, някои автомобили на Hyundai и Kia са "лесна мишена" за автоджамбазите, като броят на жалбите от кражба на тези коли постоянно расте. 

Най-често крадците на коли задигат Hyundai и Kia, произведени през периода 2015-2019 година. Работата е там, че тези коли не снабдени с електронни имобилейзареи, блокиращи в случай на кражба системата за запалване.  

"Наши по-ранни изследвания показват, че след появата на имобилайзерите броят на откраднатите автомобили рязко е намалял. За съжаление, Hyundai и Kia са изостанали от другите автомобилни производители що се отнася наличието на имобилайзери в стандартното оборудване", обяснява старшият вицепрезидент на Highway Loss Data Institute Мат Мур.

При много модели, произведени през гореспоменатите години, имобилайзери са налични само в топ оборудването на колите. В базовата версия и версията със средно ниво на оборудване такива няма. 

Започвайки от 1 ноември 2021 година компаниите обаче са направили електронния имобилайзер чатс от стандартното оборудване за всички свои модели. 

В случай, че вашият автомобил няма такава система, експертите съветват да монтирате на колата си каквато и да е допълнителна система против защита от кражба: колкото повече време отнеме на автомобилния крадец да ви задигне колата, толкова по-голяма е вероятността той да се насочи към по-лесен за присвояване автомобил. 

КОМЕНТИРАЙ