Husqvarna представи електрическия скутер Vektorr СНИМКИ

  • 15.05.2021 10:20 /
  • 3232 /
  • 0
Husqvarna представи електрическия скутер Vektorr СНИМКИ

Компанията Husqvarna продължава да разширява гамата си електрически превозни средства, въпреки че все още няма пуснат модел.

Скутерът Blitz, мини-мотоциклетът E-Pilen и новият скутер Vektorr носят статута на концепт. Най-новият концепт обаче ще стане първият производствен модел на Husqvarna, захранван от батерии.

Сега шведската марка произвежда само детски велосипеди с електромотори, но планира да навлезе в сектора на електрическия транспорт за възрастни с цяла линия от модели наведнъж.

Новият концепт представлява градски скутер с модерен дизайн и теоретичен пробег от 100 километра с едно зареждане.

Пълните технически подробности все още не са публикувани. Известно е само, че Vektorr трябва да развива максимална скорост от около 50 километра в час, за да бъде възможно най-близо до скутерите от 50 кубика.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Кармата наказа нагъл шофьор, бутнал мъж със скутер

Husqvarna обяснява, че разширяването на пазара на скутери ще изисква от компанията да назначи нови представителства в Испания, Франция, Италия и Германия.

Уникално ВИДЕО: Полицейско преследване на куриер със скутер разсмя мрежата

Производителят не съобщава кога ще пусне производствената версия на Vektorr, но сайтът Visor Down е научил, че скутерът трябва да излезе през 2022 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ