Huawei представи първия си електрически автомобил СНИМКИ

  • 19.11.2021 11:50 /
  • 7148 /
  • 1
Huawei представи първия си електрически автомобил СНИМКИ

Електрическата кола Avatr 11 беше представена в Китай. В нейната разработка е взела участие Huawei - една от най-големите компании в сферата на телекомуникациите в света. Тя си партнира с Changan и производителя на батерии CATL.

Показана е предсерийната версия на Avatr 11, но китайският електромобил отговаря на 99% на серийния модел.

Той ще започне да се произвежда в завода на Changan още през второто тримесечие на 2022 г., като каросериите на първите кросоувъри вече са заварени. В проекта са инвестирани общо 1,172 милиарда юана (184 милиона долара).

Новият Avatr 11 е голям купеобразен кросоувър с обтекаем дизайн. Той има тънки диодни фарове и светлини, прибиращи се дръжки на вратите и много малко задно стъкло.

Най-евтиният електромобил на Nissan за $9000 излeзe на пътя за първи път СНИМКИ

Характеристиките на Avatr 11 са разсекретени само частично. Известно е, че електромобилът ускорява до 100 км/ч за 4 секунди. Китайският кросоувър ще има автопилот и много голяма батерия с капацитет 200 кВт∙ч. С нея пробегът след зареждане вероятно ще надхвърли 1000 км.

Huawei не е първият производител на смартфони, който се впуска в производството на автомобили. По-рано Foxconn (която сглобява iPhone) показа прототипи на своите електрически автомобили, а Xiaomi наскоро също анонсира първия си електромобил. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Tasko madev
    21.11.2021 15:49
    Radvai se narode,po4na se,skoro ste sa 2 za lev-po ali expres