Harley-Davidson представи новия си изключителен Sportster S ВИДЕО

  • 16.07.2021 12:50 /
  • 6130 /
  • 0
Harley-Davidson представи новия си изключителен Sportster S ВИДЕО

Harley-Davidson официално представи новия си модел Sportster S като част от мащабното обновяване на гамата си. Машината ще стане флагманът на семейството Sportster.

Мощността на новия V-twin двигател с водно охлаждане на Harley-Davidson, наречен Revolution Max 1250T в Sportster S, е 121 конски сили, а въртящият момент е 127 Nm. Това е с петдесет конски сили повече от мощността на Pan America 1250 със същия двигател.

В сравнение пък с Iron 1200 новият модел е два пъти по-мощен, но и по-икономичен, като изразходва 4,8 литра бензин на 100 километра вместо 4,9 литра, които "гълта" Iron 1200.

"Sportster S е чисто нов мотоциклет с двигател Revolution Max, който поставя нов стандарт за производителност в гамата Sportster", казва Йохен Цайц, председател, президент и главен изпълнителен директор на Harley-Davidson.

"Новото поколение Sportster се отличава с мощност, производителност, технологии и стил. И това е част от нашия ангажимент да представяме мотоциклети, които отговарят на стратегията ни за повишаване на желаните качества и следване на наследството на Harley-Davidson.

Двигателят Sportster S действа едновременно като структурен елемент на шасито, което означава, че мотоциклетът няма конвенционална рама, а елементите на подрамата са закрепени директно към двигателя.

От Harley-Davidson твърдят, че това значително намалява теглото на мотоциклета (той тежи с 28 кг по-малко от Iron 1200) и спомага за по-добро централизиране на масата за по-добро управление.

Harley-Davidson представи Pan America 1250 и 1250 Special ВИДЕО

Високо монтираният ауспух и разположените напред педали за управление засилват амбициите му за ефективност, но Harley-Davidson ще предложи комплект за промяна на позицията им за по-отпусната поза за шофиране.

"Всеки елемент от визуалния дизайн на Sportster S е израз на чистата сила на мотоциклета", казва шефът на дизайна на Harley-Davidson Брад Ричардс. 

Продава се военен Harley-Davidson от времето на Втората световна война ВИДЕО

Sportster S ще се предлага в САЩ още от тази есен на начална цена от 14 999 долара.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ