Голям гаф на дизайнерите на Tesla ВИДЕО

  • 16.02.2021 8:38 /
  • 4006 /
  • 0
Голям гаф на дизайнерите на Tesla ВИДЕО

На третия ред седалки на Tesla Model Y има място за краката, но не и за главите на пътниците, разработчиците просто са допуснали гаф. 

Приятно е, че в относително компактния кросоувър с наклонен покрив има трети ред седалки, но там могат да се возят само деца. Но и това е под условие, защото в случай на катастрофа те ще получат сериозни травми на главите. 

Повечето хора, сядайки на третия ред седалки на Model Y, докосват с главите си стъклото на вратата на багажника. 

Ако те си наведат главите напред, то с чело ще се добрат до горната част на рамката на вратата. А сега си представете какво ще се случи в случай на челен удар. 

В случай на удар отзад главите на относително високите пътници ще избият задното стъкло, а след това ще се ударят в ръба на рамката на вратата на багажника. 

При странични удари пак няма да успеят да съхранят главите си цели. Нито един от тези сценарий няма да е благоприятен за безопасността на автомобила. 

Ако Model Y не беше кроскупе, а обикновен кросоувър с прав покрив, то третият ред седалки би могло да бъде по-безопасен. 

Но сега, човек чисто и просто си рискува живота, сядайки на тези седалки. 

Въпросът е: защо тези автомобили се снабдяват с трети ред седалки, ако на тях е опасно човек да се вози? Изглежда, че става дума само за маркетинг и това няма нищо общо с инженерната мисъл. 

КОМЕНТИРАЙ