Фотошпиони заснеха новия компактен кросоувър Kia XCeed преди премиерата му (СНИМКИ)

  • 03.02.2019 11:20 /
  • 9061 /
  • 0
Фотошпиони заснеха новия компактен кросоувър Kia XCeed преди премиерата му (СНИМКИ)

Kia продължава пътните тестове на новия си компактен кросоувър Kia XCeed, който ще се конкурира с VW T-Roc. Според слуховете, официалната премиера на автомобила ще се състои следващия месец на автомобилното изложение в Женева.

В семейството на Ceed вече има три модела - хечбек, комби, и Shooting Brake (той замени купето). Скоро сред тях ще се появи и компактен кросоувър. Най-вероятно той ще се нарича XCeed, тъй като това име беше регистрирано преди две години.

На шпионските фотографии на Kia XCeed има солиден камуфлаж и автомобилът дори е покрит със сняг, така че за сега е трудно да се каже нещо конкретно за неговия дизайн. Но като цяло остава впечатлението, че прилича повече на хечбек, отколкото на кросоувър. Но нека изчакаме, когато камуфлажът бъде премахнат. Надяваме се, че това ще бъде истински кросоувър, а не например всъдеходен хечбек (и такива варианти вече се срещат по пътищата).

Kia показа своя гигантски осемместен кросоувър (СНИМКИ/ВИДЕО)

Що се отнася до гамата на двигателите, кросоувърът ще бъде оборудван като хечбека Ceed. Това са 1.0 и 1.4 литрови бензинови двигатели с турбокомпресор и 1.6 литров дизел.

Новият Kia ProCeed бе представен официално, вижте визията и характеристиките му (СНИМКИ)

Официалната премиера на Kia XCeed се очаква да се проведе още през следващия месец на автомобилното изложение в Женева. Това означава, че продажбите му също ще започнат скоро. В моделната гама на Kia кросоувърът ще заеме място между Stonic и Sportage. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ