Ето какво важно нещо направиха французите за колите си, а германците не успяха

  • 02.09.2018 9:20 /
  • 13590 /
  • 0
Ето какво важно нещо направиха французите за колите си, а германците не успяха

Групата от компании Peugeot Citroen Alliance е получила сертификати за съответствие с екологичните стандарти за новата по-строга програма за тестване WLTP.

Всички леки автомобили Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall са получили сертификат WLTP. Френският концерн е първият от производителите на автомобили, който успя.

"Нашите технологични решения в областта на намаляването на емисиите на замърсяващи вещества, като например селективния каталитичен неутрализатор (SCR), който се използва от 2013 г. на всички наши автомобили с дизелов двигател, както и филтър за твърди частици (GPF) за коли с бензинови двигатели, снабдени със система за директно впръскване на гориво, ни позволяват да запазим лидерството си в намаляването на вредните емисии ", каза директорът по качество и инженерните разработки в групата PSA Жил Ле Борн.

Протоколът WLTP започна да функционира през тази година, като заменя предишния NEDC. Тестването стана по-сложно и отнема много време, което позволява да се определи по-точно нивото на разход на гориво и емисиите на вредни вещества в реални експлоатационни условия.

Вчера стана известно, че най-големият европейски автомобилен концерн Volkswagen не е успял да се справи с тази задача - само половината от моделите VW са получили сертификати за съответствие. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ