Ето какви коли карат световните богаташи - от Меси до Каприо СНИМКИ

  • 18.11.2019 9:29 /
  • 19962 /
  • 0
Ето какви коли карат световните богаташи - от Меси до Каприо СНИМКИ

Милиардерите карат различни коли, започвайки от Голф и стигайки до Ферари. 

Вие едва ли ще повярвате, но с големите пари решението за избора на автомобил става само по-трудно. 

Решихме да направим списък на автомобилите, които принадлежат на милионерите и известните хора от света на киното си порта. 

Автомобилите на собствениците на IT-гигантите 

Шефът на Amazon Джефф Безос се отличава от другите милиардери. Той предпочита обикновени с нищо не отличаващи се, но надеждни автомобили. Той използва в ежедневието си стара Honda Accord, произведена през 1996 година.

Основателят на компанията Microsoft Бил Гейтс е известен като страстен почитател на автомобилите "Порше". В гаража му ма няколко коли на тази марка, включително Porsche 959, което се смята за най-бързия серен автомобил в света. 

Собственикът и основател на социалната мрежа Фейсбук Марк Зъкърбърг е собственик на спортния роудстър Pagani Huayra, чиято цена възлиза на 1.2 милиона евро.

Марк е един от най-богатите хора в Америка, затова той може да си позволи такъв скъп автомобил.  

Шефът на Тесла Илон Мъск обожава ретро автомобилите, затова той е избрал за своето ежедневие Jaguar E-Type 1 Series от 1967 година.

Гениалният директор на Apple Тим Кук някога е имал Porsche Boxster, но в момента колата е заменена от обикновен седан BMW 5. 

Автомобилите на футболистите

Златан Ибрахимович,който в момента играе в "Лос Анджелис Галакси", предпочита класическо Porsche 918 Spyder.

В гаража на шведския футболист има още "Ферари" и други спортни автомобили. 

Аржентинският нападател и играч на "Барселона" Леонел Меси шофира Ferrari 335 S Spider Scaglietti.

Тази кола от 1957 година се смята за една от най-скъпите в света, цената ѝ може да достигне 32 милиона евро. Въпросната кола има много дълга история, смята се, че именно с нея един от състезателите на "Формула 1" е участвал в рали през цяла Южна Америка. 

Кристияно Роналдо обиа да показва своите успех и богатство. Не е учудващо, че той е избрал за себе си серийно Bugatti Veyron, което струва милион и половина евро. Смята се, че това е един от най-скъпите автомобили серийно производство. 

Бившият футболист и сегашен посланик на УНИЦЕФ Дейвид Бекъм, като истински англичанин, предпочита британските коли. В автопарка му място има Rolls Royce Phantom Drophead.

Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" и "Реал" притежава и други спортни автомобили и скъпи коли. 

Мощни и икономични 

 

Съоснователят на Napster и бивш главен консултант на Фейсбук живее в Сан Франциско и предпочита обикновено ауди, в неговия автопарк също присъстваTesla Model S на стойност 92 300 евро.

Съоснователят на Facebook и милиардер Дъстин Московиц шофира скромен Volkswagen Golf, който се продава в момента по магазините за 17 650 евро.

По думите на Дъстин, той не вижда никакъв проблем в това, че има толкова евтин и обикновен автомобил. Най-важното за него е надеждността и лесното обслужване. 

Шефът на компанията за софтуер Oracle – Лари Елисън притежава спортния автомобил Lexus LFA, чиято цена започва от 346 400 евро.

Майкъл Дел, основателят на едноименния производителна компютри, шофира Hummer H2 и по-бързото Porsche Carrera GT.

Основателят на Apple Стийв Джобс е шофирал Mercedes SL55.

Особеност на този автомобил е било това, че Стийв винаги го карал без регистрационни табели. Така Джобс е искал да защити личния си живот. 

Хибриди и електрически коли 

Доходите на холивудската звезда Леонардо ди Каприо му позволяват да си купи всеки един автомобил, но звездата от "Титаник" предпочита икономичната Toyota Prius.

Актьорт Брад Пит е собственик на редица автомобили, но в момента шофира Tesla Model S.

Според него, хората трябва да се отнасят с особено внимание към планетата, затова човечеството трябва колкото се може по-бързо да се откаже от колите с ДВГ. 

Бившият шеф на Microsoft Стийв Балмър е собственик на Ford Fusion Hybrid.

Според него, именно тези автомобили са бъдещето. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ