Експертите категорични: Фалит за Tesla през 2019 година

  • 31.10.2018 8:24 /
  • 9637 /
  • 2
Експертите категорични: Фалит за Tesla през 2019 година

Финансистите са на мнение, че компанията няма да излезе на печалба и компанията "ще тръгне към дъното", въпреки големия брой клиенти. Ръководителят на Департамента за обслужване на хедж-фондовете на компанията Greenlight Capital Дейвид Ейнхорн разпрати до своите инвеститори електронни писма, в които предупреждава "любителите на финансовия риск" от вложения в компанията на Илон Мъск. 

По информация на The Drive, Ейнхорн смята производителят на електрически коли за водещ до загуба и неспособен да излезе на печалба. 

Преди 10 години Ейнхорн вече предсказа банкрута на една от най-големите инвестиционни банки в света - американската Lehman Brothers, с който започна световната финансова криза. Tesla, според Ейнхорн, многократно се е оказвала в сложно положение заради качеството на своите автомобили, неспазване на сроковете за доставка на автомобилите на своите клиенти и спорни решения на изпълнителния си директор Илон Мъск. Ейнхорн отбелязва, че Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ в скоро време ще разкрие истинското положение на компанията, след което инвеститорите и акционерите на Tesla може да започнат "бягство от потъващ кораб". 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЩЕ ФАЛИРА АКО ВЪТРЕ ВЛЕЗЕ НЯКОЙ ГЕРБЕРАСТ
    01.11.2018 21:13
    .
  • 54321
    02.11.2018 7:04
    Печели се от евтини продукти,скъпото е за по-малък брой хора.Факт!