Дейвид Бекъм навлезе в автомобилната индустрия, ето къде инвестира ВИДЕО

  • 06.06.2021 9:20 /
  • 5094 /
  • 0
Дейвид Бекъм навлезе в автомобилната индустрия, ето къде инвестира ВИДЕО

Легендарният британски футболист Дейвид Бекъм е решил да вложи средства в автомобилната индустрия - той е инвестирал в стартъпа Lunaz, който е специализиран в преоборудването на редки и изключително скъпи Rolls-Royce, Jaguar и Bentley в електрически автомобили. 

Компанията планира скоро да започне да произвежда и електрически камиони за сметосъбиране.

Както съобщава Autocar, футболистът е купил 10% от акциите на британската фирма. Сумата не е оповестена, но Lunaz вече заяви, че това ще ѝ позволи да наеме още 500 квалифицирани работници до 2024 г.

Xiaomi пуска електромобил, насочен към масовия купувач

Благодарение на нова група стратегически инвеститори Lunaz представи и нов амбициозен план за растеж, чрез който ще добави още повече превозни средства към списъка си с преоборудвания, използвайки високомодулна електрическа платформа по собствена разработка.

"Основателят на компанията Дейвид Лоурънс и неговият екип от първокласни инженери създават нещо специално и гледат в бъдещето, а аз с нетърпение очаквам да бъда част от техния растеж", коментира сделката Бекъм.

Припомняме, че персоналът на Lunaz се състои от служители, които преди това са работили в Rolls-Royce, McLaren, Aston Martin, Cosworth, Volkswagen и Формула 1. Проектът се ръководи от бившия технически директор на екипа на Renault във Formula 1 Дон Хилтън. 

Новият електромобил Mercedes EQS удиви с технологиите си СНИМКИ

Продуктите на Lunaz са предназначени за мултимилионери. Във Великобритания например цените на електрическия Rolls-Royce Silver Cloud започват от 350 000 паунда, а за Phantom купувачите ще трябва да платят 500 000 паунда. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ