Daihatsu показа спортна кола за 17 хиляди долара (СНИМКИ)

  • 29.12.2018 10:50 /
  • 2618 /
  • 0
Daihatsu показа спортна кола за 17 хиляди долара (СНИМКИ)

Обновеният Daihatsu Copen Coupe 2019 г. прилича на по-малка и опростена версия на Alfa-Romeo 4C или Alpine A110.

Японската компания Daihatsu представи обновлението на своя малък роудстър Copen, но промяната е направена по доста необичаен начин.

Вместо да промени леко контурите на броните, както обикновено правят автопроизводителите, Daihatsu предлага уникален набор от панели за корпуса за модела Copen от второ поколение, който се произвежда от 2014 г.

Плановете на "АвтоВАЗ" за Lada - нови 8 модела и нов рекламен девиз

Корпусът на колата представлява 13 панела, 11 от които могат да бъдат подменени. Именно това направиха и създателите на Daihatsu Copen 2019, представяйки новите корпусни панели, изпълнени в ретро стил, като актуализация за модела от второ поколение, който ще бъде пуснат в лимитирана серия от 200 автомобила.

Copen 2019 ще се произвежда само за японския пазар, което означава, че под предния капак ще има 0.66 литров турбо двигател с мощност от 64 к.с. Интересното е, че първото поколение на модела е продавано в Европа с 4-цилиндров 1.3-литров атмосферен двигател от 86 к.с.. Колата е оборудвана и с 5-степенна ръчна или автоматична трансмисия.

Огромен интерес към новия Мерцедес G-класа в България (СНИМКИ/ВИДЕО)

Въпреки че автомобилът е компактен, той не отстъпва на много по-големи коли по отношение на оборудването. Колата има спортно окачване HKS, MOMO волан, изпускателна система със солиден звук, BBS колела и др.

Daihatsu ще покаже автомобила пред публика на автосалона в Токио в началото на следващия месец. Продажбите започват през април 2019 година. Цената на моделите с ограничена серия е 17 хиляди долара за роудстър с ръчна скоростна кутия и от 22 хиляди - за кола с CVT. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ