Dacia Bigster открадна дизайна на Нива-та СНИМКИ

  • 25.05.2021 9:13 /
  • 17600 /
  • 3
Dacia Bigster открадна дизайна на Нива-та СНИМКИ

През януари контролираната от Group Renault марка Dacia представи концепцията си за кросоувъра Bigster, чийто европейски дебют се очаква през 2025 година. Тези дни Dacia патентова дизайна на серийната версия на модела.

Autofacil разпространи изображения, публикувани на сайта на Европейското патентно ведомство. 

Гледайки на специфичния характер на изображенията, може да се каже, че серийният Bigster няма да се отличава силно от показания концепт: колкото и да е странно, познава се и доста сложната светодиодна предна оптика, отзад Y-образните стопове и изобилстващите чупки в контурите на пластмасовите ръбове на каросерията, пропорциите на каросерията и като цяло стилистиката. 

В йерархията моделът Bigster ще се окаже над кросоувъра Duster, чиято габаритна дължина е около 4.6 метра. Салонът ще разполага с пет места, но не е изключен и вариант духа на  Skoda Kodiaq, с допълнителни две седалки на третия ред. 

Гамата от двигатели ще се състои от бензинови турбомотори с мощност от 90 до 150 конски сили. Очаква се да има и хибридна версия с 1.6-литров ДВГ в основата, която ще развива мощност от около 140 конски сили. 

 

Румънската марка Dacia при разработката на всичките си нови модели използва платформата на Renault CMF-B.

 

Също е известно, че през 2025 година новата Нива ще се сдобие с още един роднина - автомобил, както се изразяват шефовете на Group Renault, "пробиващ стъкления таван на С-сегмента". Това ще е кросоувър, който засега се крие под загадъчното обозначение Lada C-SUV.

Към момента не е известно, дали това ще е дълга версия на новата Нива или ще е самостоятелен по-голям модел. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Шофьор
    25.05.2021 9:54
    Много е грозен! Вижте малките задни странични прозорчета, малък е и прозореца на задната врата. А колата има и трети ред седалки!? Няма дадени размери, но ми се вижда прекалено висок за тази широчина (вижте погледа отзад).
  • Карач
    26.05.2021 9:52
    Дачията изглежда по добре от нивата.
  • Дачио
    27.05.2021 0:39
    Това е за извънземните, автото, и за тях трябва да има предлагане, не само, за земляните.